Verzekeringsmaatschappijen De Goudse en Nh1816 bundelen de krachten. Samen met financieringsplatform Voordegroei lanceren ze een fonds voor het intermediair onder de naam: VoordeAdviseur. Veel advieskantoren willen zelfstandig blijven, maar missen daarvoor de financiële middelen. VoordeAdviseur biedt hiervoor nu een oplossing.

VoordeAdviseur is een spin-off van een rondetafelbijeenkomst die De Goudse en Nh1816 eerder dit jaar organiseerden voor advieskantoren. Tijdens de bijeenkomst bleek dat veel adviseurs graag onafhankelijk ondernemer willen blijven en een goede opvolging willen regelen, maar dat ze aanhikken tegen investeringen in personeel, ICT en compliance. Samenwerken in bedrijfsvoering of een overname kan dan een oplossing bieden, maar het ontbreekt advieskantoren vaak aan financiering. Met het nieuwe mandaat dat aangeboden wordt aan advieskantoren die samenwerken met De Goudse of Nh1816 willen de initiatiefnemers een oplossing bieden.

Voordegroei verstrekt als uitvoerende partij leningen namens het fonds die dienen ter financiering van het doen van overnames of het financieren van een inkoop of uitkoop van aandeelhouders. Adviseurs kunnen bij Voordegroei terecht om te bespreken wat de mogelijkheden voor financiering zijn. Voordegroei voert de analyse uit en beoordeelt de aanvraag. Na de verstrekking van de lening zorgt Voordegroei er ook voor dat ondernemer weinig omkijken heeft naar het efficiënte verloop van de betaalstromen.

De Goudse belegt al jaren via Voordegroei in het Fresh Dutch SME Fund, een MKB-leningenfonds in Nederlandse bedrijven. Door te beleggen in dit fonds, levert De Goudse een stevige bijdrage aan de financiering van het MKB in Nederland en zetten zij hun beleggingen in om economische groei en werkgelegenheid te bevorderen.

Nh1816 Verzekeringen biedt al jaren gerichte financieringsmogelijkheden voor samenwerkende adviseurs maar investeert met dit nieuwe initiatief breder in de branche en breidt deze mogelijkheden verder uit. De leningen zijn bedoeld ter financiering van overnames van verzekeringsportefeuilles en/of advieskantoren, of management buy-in of buy-out hierin.

Meer weten over het fonds?

Lees hier meer over het fonds.

Heeft u specifieke vragen over het fonds? Neem dan contact op met Vera van Kesteren, managing partner van Voordegroei.

Telefoon: 06 36 46 57 85
Email: vera@voordegroei.nl.

Aanbevolen artikelen
De Goudse, NH1816 en Voordegroei introduceren een overnamefonds voor advieskantoren

Verzekeringsmaatschappijen De Goudse en Nh1816 bundelen de krachten. Samen met financieringsplatform Voordegroei lanceren ze een fonds voor het intermediair onder de naam: VoordeAdviseur. Veel advieskantoren willen zelfstandig blijven, maar missen daarvoor de financiële middelen. VoordeAdviseur biedt hiervoor nu een oplossing.

oktober 30, 2023
Infodation krijgt nieuw onderkomen met financiering van Voordegroei

Met een studiemaat en zijn eigen vriendin begon voor Gerrit Mulder veertien jaar geleden een nieuw ondernemersavontuur. Met een financiering van Voordegroei zet Infodation nu de volgende stap naar verdere groei door de aankoop van een eigen bedrijfspand.

mei 23, 2023
De Goudse wil beleggingen in Nederlands mkb verdriedubbelen

De Goudse Verzekeringen belegt in private debt via Voordegroei, een financieringsplatform voor Nederlandse mkb-bedrijven. "Een zeldzame match", vindt CFRO Pieter de Frel. "Met deze leningen zitten we qua beleggingsbeleid dicht op de ondernemer, maar ook als verzekeraar is dat onze missie.

april 17, 2023
BMKB kwalificering Voordegroei verruimd met een groen luik (BMKB-G)

Voordegroei is geaccrediteerd om leningen te verstrekken onder Borgstelling MKB Krediet (BMKB) en BMKB-Groen. Ondernemers die willen investeren in verduurzaming, kunnen nu terecht bij Voordegroei.

oktober 25, 2022
Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com