Voor ondernemers met groeiambities

Verzekerd van passende financiering

Het kapitaal staat klaar

Een gezond en groeiend MKB is belangrijk voor de vitaliteit en de banencreatie van de Nederlandse economie. Veel ondernemers geven aan dat de beperkte toegang tot financiering de belangrijkste rem is op hun groei. Voordegroei voorziet het Nederlandse MKB als sinds 2016 van vermogen om te groeien. Wij hebben grote institutionele partijen achter ons staan en daarmee het vermogen om passende proposities direct te plaatsen.  Leningen worden verstrekt uit onze MKB-leningenfondsen.

Wanneer kom je in aanmerking?

Bedrijf bestaat minimaal 2 jaar

Cashflow positief

Financieringsbehoefte meer dan
€ 250.000,-

Wat financieren wij?

Wij financieren het Nederlandse midden- en klein bedrijf. Om via ons een lening aan te kunnen vragen, is het van belang dat uw bedrijf de kritische start-up fase voorbij is, beschikt over een positieve cashflow en in Nederland is gevestigd. Onze benadering is persoonlijk en we kijken verder dan alleen naar de cijfers. Ondernemers kunnen bij ons terecht voor:

• Groeifinanciering
• Overbruggingskrediet
• Vastgoedfinanciering
• Verduurzaming bedrijfsmiddelen

• Werkkapitaal
• Herfinanciering
• Overnamefinanciering
• Verduurzaming bedrijfsmatig vastgoed

Staatsgarantie op zakelijk krediet en voor verduurzaming van het MKB

Voordegroei is geaccrediteerd om leningen te verstrekken onder Borgstelling MKB-krediet (BMKB) en BMKB-Groen.

Het borgstellingskrediet zorgt ervoor dat gezonde midden- en kleinbedrijven met onvoldoende zekerheden ook in aanmerking komen voor een financiering. Hierbij staat de overheid garant voor een groot deel van het leenbedrag. Voor ondernemers met relatief weinig onderpand, is de financierbaarheid van hun onderneming bij Voordegroei hierdoor toegenomen.

Door de toevoeging van het “groen luik” aan het reguliere BMKB kunnen wij nu ook aanvullende financieringsmogelijkheden bieden voor verduurzaming van het MKB. Investeringen die zorgen voor een verbetering van de toekomstige welvaart en welzijn van Nederland.

U kunt voor een lening onder BMKB-voorwaarden direct terecht bij Voordegroei. Wij helpen u graag verder!

Hoe werkt de aanvraag van een lening?

De aanvraag van de lening bij Voordegroei loopt in drie efficiënte stappen.

Contact

Voordegroei is er voor bedrijven die minimaal twee jaar bestaan, financieel gezond zijn en een financieringsbehoefte van minimaal €250.000,- hebben. Voldoet het bedrijf hieraan? Een kort telefoongesprek over jouw financieringsvraag, kan vervolgens snel meer duidelijkheid geven of het bedrijf in aanmerking komt voor een lening bij Voordegroei.

Financiële en fundamentele analyse

Wij onderwerpen de aangeleverde cijfers van de onderneming aan een grondige toets. Hierbij kijken we naar de winstgevendheid, vermogenspositie en cashflow. We kijken verder dan alleen naar cijfers. Het verhaal en de mensen achter de cijfers, het verdienmodel en het businessplan nemen we mee in onze afweging. Een persoonlijk gesprek met u maakt dan ook vrijwel altijd onderdeel uit van onze analyse.

Goedkeuring en verstrekking

Na de analyse hoor je binnen enkele dagen of wij de financiering willen verstrekken. Je hoort dan ook welke risicoklasse, rente en aanvullende voorwaarden wij hanteren. Rentetarieven liggen tussen de 6% en 10%. Vervolgens maken we de formele documenten op en kunnen wij de financiering direct verstrekken uit onze MKB-fondsen.

Na verstrekking van de financiering blijven wij de onderneming volgen en wordt de onderneming periodiek geanalyseerd.

Ondernemers over Voordegroei

mikkel 2

Mikkel Hofstee

CEO Lifeguard

“Voordegroei speelt in op een toenemende behoefte van MKB ondernemers die weinig affiniteit met de bank voelen en zich meer gehoord voelen door een partij als Voordegroei.”

Marco

Marco van Sterkenburg

CEO Drillster

In de fase waarin Drillster zich nu bevindt, is een lening voor ons de best passende vorm van financiering. De aandeelhouders willen in deze fase niet verder verwateren. Voordegroei bood ons een passende lening met passende condities.”

stef-van-boekel

Stef van Boekel

CEO Marketplace Distri B.V.

“We zochten een professionele club die met je wil meedenken en ons businessmodel snapt. Met de financiering van Voordegroei kunnen we nu verder doorstoten en onze ambities waarmaken.”

Wat kost het om te lenen?

Wij brengen geen kosten in rekening voor de analyse. Je betaalt bij ons pas een fee als wij de financiering verstrekken.

En bij verstrekking van de lening?

Dan betaal je over het leenbedrag eenmalig een succesfee van 1,5%. Daarnaast betaal je maandelijkse administratiekosten van 0,1% over het resterende leenbedrag. De administratiekosten zijn ex-btw.

Uitgelicht

Met een financiering van Voordegroei wist Rebel Nature een miljoenendeal te sluiten

De Goudse, NH1816 en Voordegroei introduceren een overnamefonds voor advieskantoren

Infodation krijgt nieuw onderkomen met financiering van Voordegroei

Heeft u vragen?
Wij staan voor u klaar!
Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com