Ivo Feeke

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Ook voor mij was het thuiswerken wel even wennen. Het zal niemand ontgaan zijn. Het Coronavirus waart rond over de wereld. In het begin deden we nog een beetje lacherig over die gekke chinezen met hun mondkapjes, maar inmiddels heeft het virus ook Nederland in volle vaart getroffen en houdt het de Nederlandse samenleving in haar greep. Naast het vele persoonlijke leed dat dit met zich meebrengt, vergt dat voor ons ook een aantal aanpassingen. Voor sommigen onder ons betekende dat vooral het volproppen van de voorraadkast met wc-papier en ingeblikte doperwten, maar veelal bleef het gelukkig bij een (beperkte) zelf-isolatie met het hele gezin. Dit vergde overigens voor de meesten, zoals ik, wel wat aanpassingsvermogen. Maar na wat onwennigheid hebben we ons toch al snel aangepast aan de nieuwe situatie. Het blijft wat lastig om met het hele gezin thuis ongestoord je werk te kunnen doen. Maar nu de thuiswerkplekken van mijn vrouw en mijzelf zijn ingericht en de kinderen de halve dag digitaal les krijgen is er een nieuw normaal ontstaan. Zelfs de digitale borrel blijkt gezellig te zijn.

Met Voordegroei hebben we ook het nieuwe normaal in de armen gesloten. Af en toe zijn we op kantoor, maar veel gebeurt digitaal vanuit huis. Kan ook best merken we. De bedrijfsbezoeken staan even op een laag pitje, maar het is er zeker niet minder druk om geworden. Net als voor Mark Rutte, was het voor ons ook wel even wennen om geen handen te schudden. We houden in deze periode veel contact met de bedrijven die we gefinancierd hebben en gelukkig kunnen ze vrijwel allemaal nog de termijnbetalingen voldoen, maar het moet geen 6 maanden duren.

Samen

Ondertussen blijven de aandelenbeurzen onrustig en heeft het Nederlandse MKB het erg zwaar. Vooral direct getroffen sectoren zoals de horeca, de hotels en events zagen hun volledige omzet verdampen. Zelf woon ik in de bollenstreek en daar liggen de bollenvelden er schitterend bij, maar de hele handel is stilgevallen. Drama. Chapeau echter voor de ondernemers die, ondernemend als ze zijn, toch weer nieuwe initiatieven ontplooien om het hoofd boven water te houden. Ik spreek veel ondernemers die nu online diensten aan zijn gaan bieden, een bierbrouwer die desinfecterende zeep is gaan produceren of een gordijnenproducent die nu mondkapjes maakt. En zo zijn er nog veel meer geweldige initiatieven. Ook de overheid laat zich van zijn goede kant zien en heeft een ruimhartig financieel ondersteuningsplan gepresenteerd. Zelfs de banken laten zich van hun goede kant zien. Hulde aan al deze partijen! Het geeft toch het gevoel van: ”dit doen we samen”. En dat in een tijd waar de individualisering van de samenleving steeds sterker leek te worden. Komt er toch nog wat goeds uit deze crisis. Nu nog maar hopen dat we onze ondernemers kunnen redden, maar dat moet wel lukken als we het samen kunnen doen. Ik heb ons huis alvast vol met tulpen gezet. Is het meteen wat gezelliger in mijn nieuwe kantoor!

Aanbevolen artikelen
“Een ondernemende oplossing voor ons financieringsvraagstuk”

Marketplace Distri verkoopt via Amazon en speelt daarmee in op een groeiende trend: steeds meer bedrijven die online hun producten aanschaffen. Met een financiële injectie van Voordegroei kan het bedrijf nu verder doorstoten.

november 23, 2020
afbeelding
Voordegroei is geaccrediteerd voor de BMKB-C regeling van de overheid

Bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen nu ook bij Voordegroei terecht voor een zogenaamde Borgstellingsregeling Midden en Kleinbedrijf-Corona (BMKB-C). Daarmee krijgt Voordegroei toegang tot overheidsgarantie bij de financiering van bedrijven die door de coronacrisis extra steun nodig hebben.

augustus 26, 2020
Voordegroei ontvangt keurmerk ‘Erkend MKB Financier’ van Stichting MKB Financiering

Voordegroei ontving medio juni 2020 het keurmerk 'Erkend MKB Financier' van Stichting MKB Financiering (SMF). Dit keurmerk is geïntroduceerd om de kwaliteit en transparantie in de financieringsmarkt te bevorderen en de toegang tot kapitaal voor Nederlandse ondernemers te vereenvoudigen.

juni 18, 2020
kuiper
“Bij Voordegroei spreken ze de taal van ondernemers”

Kek BV-oprichter Eric Kuiper leerde dat lenen soms nodig is om te kunnen groeien. Zijn bouw- en interieurbedrijf groeide de afgelopen 10 jaar als een raket. Eric Kuiper moest daardoor iets doen wat hij tot die tijd steeds bewust had vermeden: een lening aanvragen.

mei 26, 2020
Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com