Ivo Feeke

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Ook voor mij was het thuiswerken wel even wennen. Het zal niemand ontgaan zijn. Het Coronavirus waart rond over de wereld. In het begin deden we nog een beetje lacherig over die gekke chinezen met hun mondkapjes, maar inmiddels heeft het virus ook Nederland in volle vaart getroffen en houdt het de Nederlandse samenleving in haar greep. Naast het vele persoonlijke leed dat dit met zich meebrengt, vergt dat voor ons ook een aantal aanpassingen. Voor sommigen onder ons betekende dat vooral het volproppen van de voorraadkast met wc-papier en ingeblikte doperwten, maar veelal bleef het gelukkig bij een (beperkte) zelf-isolatie met het hele gezin. Dit vergde overigens voor de meesten, zoals ik, wel wat aanpassingsvermogen. Maar na wat onwennigheid hebben we ons toch al snel aangepast aan de nieuwe situatie. Het blijft wat lastig om met het hele gezin thuis ongestoord je werk te kunnen doen. Maar nu de thuiswerkplekken van mijn vrouw en mijzelf zijn ingericht en de kinderen de halve dag digitaal les krijgen is er een nieuw normaal ontstaan. Zelfs de digitale borrel blijkt gezellig te zijn.

Met Voordegroei hebben we ook het nieuwe normaal in de armen gesloten. Af en toe zijn we op kantoor, maar veel gebeurt digitaal vanuit huis. Kan ook best merken we. De bedrijfsbezoeken staan even op een laag pitje, maar het is er zeker niet minder druk om geworden. Net als voor Mark Rutte, was het voor ons ook wel even wennen om geen handen te schudden. We houden in deze periode veel contact met de bedrijven die we gefinancierd hebben en gelukkig kunnen ze vrijwel allemaal nog de termijnbetalingen voldoen, maar het moet geen 6 maanden duren.

Samen

Ondertussen blijven de aandelenbeurzen onrustig en heeft het Nederlandse MKB het erg zwaar. Vooral direct getroffen sectoren zoals de horeca, de hotels en events zagen hun volledige omzet verdampen. Zelf woon ik in de bollenstreek en daar liggen de bollenvelden er schitterend bij, maar de hele handel is stilgevallen. Drama. Chapeau echter voor de ondernemers die, ondernemend als ze zijn, toch weer nieuwe initiatieven ontplooien om het hoofd boven water te houden. Ik spreek veel ondernemers die nu online diensten aan zijn gaan bieden, een bierbrouwer die desinfecterende zeep is gaan produceren of een gordijnenproducent die nu mondkapjes maakt. En zo zijn er nog veel meer geweldige initiatieven. Ook de overheid laat zich van zijn goede kant zien en heeft een ruimhartig financieel ondersteuningsplan gepresenteerd. Zelfs de banken laten zich van hun goede kant zien. Hulde aan al deze partijen! Het geeft toch het gevoel van: ”dit doen we samen”. En dat in een tijd waar de individualisering van de samenleving steeds sterker leek te worden. Komt er toch nog wat goeds uit deze crisis. Nu nog maar hopen dat we onze ondernemers kunnen redden, maar dat moet wel lukken als we het samen kunnen doen. Ik heb ons huis alvast vol met tulpen gezet. Is het meteen wat gezelliger in mijn nieuwe kantoor!

Aanbevolen artikelen
Verzekeringsadviseur hielp Fit & Fun aan vastgoedfinanciering

En dan opeens wil de bank van je af. Het overkwam de nu 58-jarige fitnessondernemer Robert Piek uit het Gelderse Aalten. Het was zijn verzekeringsadviseur die hem met financieringsplatform Voordegroei in contact bracht.

oktober 5, 2021
Hoe twee ervaren ondernemers weer de ruimte kregen om hun ambities te financieren

Als de huisbankier de ondernemers Bastiaan van Ede en Martijn Peters tijdens de coronacrisis niet meer helpt met het financieren van hun ambities, vinden zij de oplossing van deze uitdaging bij Voordegroei.

juni 29, 2021
Nederlands visrestaurant gaat de grens over met financiering van Voordegroei

The Seafood Bar gaat internationaal. Het Nederlandse visrestaurant opent deze zomer haar eerste vestiging over de grens, in de hippe Londense wijk Soho. Met dank aan een financiering van Voordegroei.

juni 22, 2021
Financieringsgilde helpt ondernemers aan bedrijfsleningen

Daar waar je als mkb-ondernemer bij de bank niet terecht kunt, is een platform als Voordegroei bij uitstek geschikt. Of het doel nu werkkapitaal, voorraden of vastgoed is. Dat stelt Edwin Struik van het Financieringsgilde, een landelijke adviesorganisatie met dertig vestigingen.

mei 17, 2021
Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com