Ivo Feeke

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Ook voor mij was het thuiswerken wel even wennen. Het zal niemand ontgaan zijn. Het Coronavirus waart rond over de wereld. In het begin deden we nog een beetje lacherig over die gekke chinezen met hun mondkapjes, maar inmiddels heeft het virus ook Nederland in volle vaart getroffen en houdt het de Nederlandse samenleving in haar greep. Naast het vele persoonlijke leed dat dit met zich meebrengt, vergt dat voor ons ook een aantal aanpassingen. Voor sommigen onder ons betekende dat vooral het volproppen van de voorraadkast met wc-papier en ingeblikte doperwten, maar veelal bleef het gelukkig bij een (beperkte) zelf-isolatie met het hele gezin. Dit vergde overigens voor de meesten, zoals ik, wel wat aanpassingsvermogen. Maar na wat onwennigheid hebben we ons toch al snel aangepast aan de nieuwe situatie. Het blijft wat lastig om met het hele gezin thuis ongestoord je werk te kunnen doen. Maar nu de thuiswerkplekken van mijn vrouw en mijzelf zijn ingericht en de kinderen de halve dag digitaal les krijgen is er een nieuw normaal ontstaan. Zelfs de digitale borrel blijkt gezellig te zijn.

Met Voordegroei hebben we ook het nieuwe normaal in de armen gesloten. Af en toe zijn we op kantoor, maar veel gebeurt digitaal vanuit huis. Kan ook best merken we. De bedrijfsbezoeken staan even op een laag pitje, maar het is er zeker niet minder druk om geworden. Net als voor Mark Rutte, was het voor ons ook wel even wennen om geen handen te schudden. We houden in deze periode veel contact met de bedrijven die we gefinancierd hebben en gelukkig kunnen ze vrijwel allemaal nog de termijnbetalingen voldoen, maar het moet geen 6 maanden duren.

Samen

Ondertussen blijven de aandelenbeurzen onrustig en heeft het Nederlandse MKB het erg zwaar. Vooral direct getroffen sectoren zoals de horeca, de hotels en events zagen hun volledige omzet verdampen. Zelf woon ik in de bollenstreek en daar liggen de bollenvelden er schitterend bij, maar de hele handel is stilgevallen. Drama. Chapeau echter voor de ondernemers die, ondernemend als ze zijn, toch weer nieuwe initiatieven ontplooien om het hoofd boven water te houden. Ik spreek veel ondernemers die nu online diensten aan zijn gaan bieden, een bierbrouwer die desinfecterende zeep is gaan produceren of een gordijnenproducent die nu mondkapjes maakt. En zo zijn er nog veel meer geweldige initiatieven. Ook de overheid laat zich van zijn goede kant zien en heeft een ruimhartig financieel ondersteuningsplan gepresenteerd. Zelfs de banken laten zich van hun goede kant zien. Hulde aan al deze partijen! Het geeft toch het gevoel van: ”dit doen we samen”. En dat in een tijd waar de individualisering van de samenleving steeds sterker leek te worden. Komt er toch nog wat goeds uit deze crisis. Nu nog maar hopen dat we onze ondernemers kunnen redden, maar dat moet wel lukken als we het samen kunnen doen. Ik heb ons huis alvast vol met tulpen gezet. Is het meteen wat gezelliger in mijn nieuwe kantoor!

Aanbevolen artikelen
Met een financiering van Voordegroei wist Rebel Nature een miljoenendeal te sluiten

Met Rebel-Nature produceert Thomas de Waal natuurlijke en duurzaam geproduceerde cosmeticaproducten. Hij heeft net miljoenen euro's geïnvesteerd in de overname van een consumentenmerk. Banken gaven niet thuis. Met Voordegroei kreeg hij de financiering wél voor elkaar.

april 4, 2024
Met het overnamefonds “VoordeAdviseur” kan Sander Spitzers zijn compagnon uitkopen

Zo'n twintig jaar geleden kocht Sander Spitzers zich in bij Aarendonk Advies in IJsselstein. Nu zijn de rollen omgedraaid en gaat zijn compagnon van een welverdiend pensioen genieten. Dankzij het nieuwe overnamefonds van VoordeAdviseur kan Sander haar deel van het bedrijf overnemen.

maart 26, 2024
Hoe Henry Faken met VoordeAdviseur een ander advieskantoor overnam

Voor zelfstandige adviseurs zoals Brink Bedrijfsverzekeringen heeft Voordegroei recent een nieuw leningenfonds opgetuigd, in samenwerking met De Goudse en Nh1816. VoordeAdviseur, heet het initiatief. 'We zien dat veel intermediairs graag zelfstandig willen blijven. Groeien is voor hen een uitdaging.

februari 6, 2024
De Goudse, NH1816 en Voordegroei introduceren een overnamefonds voor advieskantoren

Verzekeringsmaatschappijen De Goudse en Nh1816 bundelen de krachten. Samen met financieringsplatform Voordegroei lanceren ze een fonds voor het intermediair onder de naam: VoordeAdviseur. Veel advieskantoren willen zelfstandig blijven, maar missen daarvoor de financiële middelen. VoordeAdviseur biedt hiervoor nu een oplossing.

oktober 30, 2023
Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com