Vera van Kesteren

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Voordegroei is toegelaten tot BMKB-C

Bedrijven die getroffen zijn door het coronacrisis kunnen nu ook bij Voordegroei terecht voor een zogenaamde Borgstellingsregeling Midden en Kleinbedrijf-Corona (BMKB-C). Daarmee krijgt Voordegroei toegang tot overheidsgarantie bij de financiering van bedrijven die door de coronacrisis extra steun nodig hebben.

Ondernemers door de crisis helpen

Tot voor kort konden ondernemers uitsluitend bij de banken aankloppen voor leningen met staatsgarantie. Recent zijn ook een beperkt aantal non-bancaire financiers toegelaten. Ondernemers hebben tijdens deze coronacrisis extra liquiditeit nodig. Met de verworven accreditatie kan Voordegroei MKB-bedrijven helpen en ze samen met de overheid ondersteunen om de coronacrisis door te komen. Voor de particuliere en zakelijke investeerders van Voordegroei is het hierdoor mogelijk om te investeren met staatsgarantie.

 

Het corona luik: BMKB-C

De BMKB is een borgstellingsregeling van de overheid die garant staat voor een deel van de lening. Om ondernemers die door de coronacrisis zijn getroffen te helpen, zijn de regels voor de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) verruimd met een corona luik (BMKB-C). De BMKB-C regeling ondersteunt in de kern gezonde bedrijven, die door de coronamaatregelen kampen met een tijdelijk liquiditeitstekort. De overheid staat met de garantieregeling borg voor maximaal 75% van een overbruggingsfinanciering. Hiermee worden de zekerheden vergroot en daarmee de financierbaarheid van de onderneming. Het totale budget voor deze regeling is verhoogd naar 1,5 miljard euro. De looptijd is verlengd naar 4 jaar.

Voor wie is deze regeling?

De regeling is bestemd voor ondernemingen met maximaal 250 werknemers met een jaaromzet tot 50 miljoen euro of een balanstotaal tot 43 miljoen euro. Enkele bedrijfsgroepen en financieringsdoeleinden zijn uitgesloten en hebben eigen regelingen.

Wat zijn de voorwaarden van de BMKB-C regeling?

Banken en niet-bancaire instellingen doen eerst zelf een toets bij het verstrekken van leningen onder de BMKB-C regeling. Zo is het de taak van Voordegroei om te beoordelen of een bedrijf fundamenteel gezond is.

Aan leningen met staatsgarantie zitten verder de volgende voorwaarden verbonden:

  • De maximale looptijd is vier jaar
  • Het maximale krediet is vastgesteld op 1,5 miljoen euro
  • Ondernemers moeten zelf maatregelen hebben genomen, zoals een aanvraag voor een tegemoetkoming in loonkosten (NOW) en uitstel van belastingbetalingen
  • De ondernemer moet privé 10% borg staan voor de lening
  • De overheid geeft een borgstelling voor 75 procent van de totale lening
  • De provisie voor BMKB-C leningen is 2 procent bij een looptijd tot en met twee jaar en 3 procent bij een looptijd tussen de 2 jaar en 4 jaar
  • De financier kiest de manier van aflossen. De mogelijkheden zijn:

1)   Lineair, eventueel met aflossingsvrije periode
2)   Ineens, aan het einde van de looptijd

Contact met Voordegroei

Ondernemen is vooruitzien. Dit geldt nu meer dan ooit. Veel ondernemers hebben of verwachten liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis. Om snel aanspraak te maken op een overbruggingskrediet is een kwalitatieve aanvraag van groot belang. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een lening onder de BMKB-C garantie?

Neem dan vrijblijvend contact op met Voordegroei via 020-5040475 of per mail op info@voordegroei.nl. Wij helpen je graag verder!

Aanbevolen artikelen
Pianoverkoper Clavis zocht lang naar financiering… en vond een partner in Voordegroei

Groeifinanciering bij de bank. Dat was al niet makkelijk en de coronacrisis heeft hier nog een schepje bovenop gedaan. Dat merkte ook Rob Klugkist van Clavis, met drie vestigingen één van de grotere pianobedrijven van ons land. Toen hij via een omweg uiteindelijk bij Voordegroei terecht kwam, lag er binnen drie weken een offerte in zijn mailbox.

maart 30, 2021
Ondernemers helpen met hun zakelijke financiering
Ondernemers helpen met hun zakelijke financiering

Bij een assurantiekantoor denken veel mensen direct aan verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Maar bij Eskes & Partners in Limburg kunnen bedrijven tegenwoordig ook terecht voor een zakelijke financiering. "Wij kunnen onze klanten ook bij grote financiële vraagstukken bijstaan met een passende oplossing."  

januari 26, 2021
Uniek beleggingsfonds met MKB-leningen geïntroduceerd

Voordegroei, OHV en De Goudse introduceren innovatief investeringsproduct: het Fresh Dutch SME Fund. Dit is uniek op de Nederlandse markt, want het is het enige verhandelbare fonds dat zich helemaal richt op MKB-leningen waarin zowel particulieren als professionele partijen kunnen investeren.

januari 18, 2021
“Een ondernemende oplossing voor ons financieringsvraagstuk”

Marketplace Distri verkoopt via Amazon en speelt daarmee in op een groeiende trend: steeds meer bedrijven die online hun producten aanschaffen. Met een financiële injectie van Voordegroei kan het bedrijf nu verder doorstoten.

november 23, 2020
Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com