Wilt u groeien maar kan uw onderneming onvoldoende zekerheden bieden voor een zakelijke financiering? Een borgstellingskrediet (BMKB) zorgt ervoor dat gezonde midden-en kleinbedrijven, dat wil zeggen ondernemingen met voldoende continuïteitsperspectief, maar met onvoldoende zekerheden ook in aanmerking komen voor een financiering. Voortaan kunt u voor deze leningen met staatsgarantie, ook terecht bij Voordegroei.  Door de toevoeging van het “groen luik” aan het reguliere BMKB kunnen wij nu ook aanvullende financieringsmogelijkheden bieden voor verduurzaming van het MKB.  Investeringen die zorgen voor een verbetering van de toekomstige welvaart en welzijn van Nederland.

Lees hier alles over BMKB-Groen  

 Wat is BMKB?

Een borgstellingskrediet (BMKB) is een zakelijke lening waarbij de overheid garant staat voor maximaal 50% van het totale leenbedrag. Hierdoor is het ook mogelijk voor gezonde ondernemingen met onvoldoende zekerheden om in aanmerking te komen voor een zakelijke financiering. Middels het BMKB wordt er een garantie gegeven aan de financiers waardoor het financieren van ondernemingen met onvoldoende zekerheden minder risicovol is voor geldverstrekkers.

In aanmerking komen

Om in aanmerking te komen voor een zakelijke financiering met borgstellingskrediet moet de onderneming aan de volgende eisen voldoen:

Ondernemingscriteria

 • De onderneming mag niet meer dan 250 werknemers (fte) in dienst hebben
 • De omzet van de onderneming is niet hoger dan €50 miljoen
 • De onderneming mag een balanstotaal van hoogstens €43 miljoen hebben

Financieringsdoel

 • Het gaat om Fresh money, dat wil zeggen nieuw geld voor bedrijfsactiviteiten en herfinanciering bij een andere geldverstrekker
 • Aandelenfinanciering, alleen als het in het kader is van een bedrijfsoverdracht

Omvang BMKB

 • BMKB-krediet is maximaal €1,5 miljoen.
 • Nooit meer dan dekkingstekort

Inbreng en betrokkenheid ondernemer
Ondernemer moet naar vermogen inbrengen in geval het een eenmanszaak of vof betreft
Voor rechtspersonen geldt dat ondernemer voldoende moet inbrengen naar bancaire normen
Daarnaast moet natuurlijk persoon met meerderheidsbelang voor minimaal 25% van het BMKB-krediet borg staan

De volgende sectoren zijn uitgesloten:

 • Vastgoedexploitatie
 • Verzekerings- en financieringsbedrijf
 • Publiek verzekerde zorg
 • Land- en tuinbouw

 Hoe vraag ik BMKB aan?

U kunt voor een lening onder BMKB-voorwaarden direct terecht bij Voordegroei. Wij helpen u graag verder. Neem direct contact op met ons via info@voordegroei.nl of via 020-5040475.

Aanbevolen artikelen
Infodation krijgt nieuw onderkomen met financiering van Voordegroei

Met een studiemaat en zijn eigen vriendin begon voor Gerrit Mulder veertien jaar geleden een nieuw ondernemersavontuur. Met een financiering van Voordegroei zet Infodation nu de volgende stap naar verdere groei door de aankoop van een eigen bedrijfspand.

mei 23, 2023
De Goudse wil beleggingen in Nederlands mkb verdriedubbelen

De Goudse Verzekeringen belegt in private debt via Voordegroei, een financieringsplatform voor Nederlandse mkb-bedrijven. "Een zeldzame match", vindt CFRO Pieter de Frel. "Met deze leningen zitten we qua beleggingsbeleid dicht op de ondernemer, maar ook als verzekeraar is dat onze missie.

april 17, 2023
BMKB kwalificering Voordegroei verruimd met een groen luik (BMKB-G)

Voordegroei is geaccrediteerd om leningen te verstrekken onder Borgstelling MKB Krediet (BMKB) en BMKB-Groen. Ondernemers die willen investeren in verduurzaming, kunnen nu terecht bij Voordegroei.

oktober 25, 2022
Ondernemen vanuit het hart: deze ondernemer investeert fors in nieuwe Nederlandse bakfiets

In 2023 minimaal 1500 bakfietsen verkopen. Dat doel stelde de Westfriese ondernemer Peter Schouten zichzelf een half jaar geleden. Daarvoor moest hij nog wel even een productielijn optuigen, voorraden inslaan en een team samenstellen. Bij Voordegroei vond hij een passende financiering voor al die aanloopkosten.

oktober 3, 2022
Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com