Wilt u groeien maar kan uw onderneming onvoldoende zekerheden bieden voor een zakelijke financiering? Een borgstellingskrediet (BMKB) zorgt ervoor dat gezonde midden-en kleinbedrijven, dat wil zeggen ondernemingen met voldoende continuïteitsperspectief, maar met onvoldoende zekerheden ook in aanmerking komen voor een financiering. Voortaan kunt u voor deze leningen met staatsgarantie, ook terecht bij Voordegroei.  Door de toevoeging van het “groen luik” aan het reguliere BMKB kunnen wij nu ook aanvullende financieringsmogelijkheden bieden voor verduurzaming van het MKB.  Investeringen die zorgen voor een verbetering van de toekomstige welvaart en welzijn van Nederland.

Lees hier alles over BMKB-Groen  

 Wat is BMKB?

Een borgstellingskrediet (BMKB) is een zakelijke lening waarbij de overheid garant staat voor maximaal 50% van het totale leenbedrag. Hierdoor is het ook mogelijk voor gezonde ondernemingen met onvoldoende zekerheden om in aanmerking te komen voor een zakelijke financiering. Middels het BMKB wordt er een garantie gegeven aan de financiers waardoor het financieren van ondernemingen met onvoldoende zekerheden minder risicovol is voor geldverstrekkers.

In aanmerking komen

Om in aanmerking te komen voor een zakelijke financiering met borgstellingskrediet moet de onderneming aan de volgende eisen voldoen:

Ondernemingscriteria

 • De onderneming mag niet meer dan 250 werknemers (fte) in dienst hebben
 • De omzet van de onderneming is niet hoger dan €50 miljoen
 • De onderneming mag een balanstotaal van hoogstens €43 miljoen hebben

Financieringsdoel

 • Het gaat om Fresh money, dat wil zeggen nieuw geld voor bedrijfsactiviteiten en herfinanciering bij een andere geldverstrekker
 • Aandelenfinanciering, alleen als het in het kader is van een bedrijfsoverdracht

Omvang BMKB

 • BMKB-krediet is maximaal €1,5 miljoen.
 • Nooit meer dan dekkingstekort

Inbreng en betrokkenheid ondernemer
Ondernemer moet naar vermogen inbrengen in geval het een eenmanszaak of vof betreft
Voor rechtspersonen geldt dat ondernemer voldoende moet inbrengen naar bancaire normen
Daarnaast moet natuurlijk persoon met meerderheidsbelang voor minimaal 25% van het BMKB-krediet borg staan

De volgende sectoren zijn uitgesloten:

 • Vastgoedexploitatie
 • Verzekerings- en financieringsbedrijf
 • Publiek verzekerde zorg
 • Land- en tuinbouw

 Hoe vraag ik BMKB aan?

U kunt voor een lening onder BMKB-voorwaarden direct terecht bij Voordegroei. Wij helpen u graag verder. Neem direct contact op met ons via info@voordegroei.nl of via 020-5040475.

Aanbevolen artikelen
Met een financiering van Voordegroei wist Rebel Nature een miljoenendeal te sluiten

Met Rebel-Nature produceert Thomas de Waal natuurlijke en duurzaam geproduceerde cosmeticaproducten. Hij heeft net miljoenen euro's geïnvesteerd in de overname van een consumentenmerk. Banken gaven niet thuis. Met Voordegroei kreeg hij de financiering wél voor elkaar.

april 4, 2024
Met het overnamefonds “VoordeAdviseur” kan Sander Spitzers zijn compagnon uitkopen

Zo'n twintig jaar geleden kocht Sander Spitzers zich in bij Aarendonk Advies in IJsselstein. Nu zijn de rollen omgedraaid en gaat zijn compagnon van een welverdiend pensioen genieten. Dankzij het nieuwe overnamefonds van VoordeAdviseur kan Sander haar deel van het bedrijf overnemen.

maart 26, 2024
Hoe Henry Faken met VoordeAdviseur een ander advieskantoor overnam

Voor zelfstandige adviseurs zoals Brink Bedrijfsverzekeringen heeft Voordegroei recent een nieuw leningenfonds opgetuigd, in samenwerking met De Goudse en Nh1816. VoordeAdviseur, heet het initiatief. 'We zien dat veel intermediairs graag zelfstandig willen blijven. Groeien is voor hen een uitdaging.

februari 6, 2024
De Goudse, NH1816 en Voordegroei introduceren een overnamefonds voor advieskantoren

Verzekeringsmaatschappijen De Goudse en Nh1816 bundelen de krachten. Samen met financieringsplatform Voordegroei lanceren ze een fonds voor het intermediair onder de naam: VoordeAdviseur. Veel advieskantoren willen zelfstandig blijven, maar missen daarvoor de financiële middelen. VoordeAdviseur biedt hiervoor nu een oplossing.

oktober 30, 2023
Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com