Vijf tips om te beleggen in crowdfunding - Ivo Feeke

Crowdfunding is een snelgroeiend fenomeen in Nederland. Redenen hiervoor zijn de lage rente in de markt en de enthousiaste berichtgeving. Steeds meer beleggers ontdekken dat crowdfunding ook voor hen mooie rendementen kan opleveren.

Waar moet u nou rekening mee houden voordat u gaat beleggen in crowdfunding? Vijf tips.

 

1. Spreiding

Zoals met alle beleggingen het geval is, is het ook bij crowdfunding verstandig om te spreiden. Denk hierbij aan een spreiding over verschillende projecten, sectoren, looptijden en eventueel ook aanbieders.

 

2. Screening

Bij de keuze van een platform is het van belang om te weten of er een zorgvuldige screening plaatsvindt voordat een financieringsaanvraag wordt aangeboden aan beleggers. De informatie over het selectieproces is in het algemeen goed op de website terug te vinden. Ook de kwaliteit en de weergegeven informatie van de financieringsaanvragen kan een indicatie geven van de manier hoe er naar de financiering is gekeken.

 

3. Kijk niet alleen naar de hoogste rente

Het lijkt aantrekkelijk om alleen in leningen te investeren die 10% of zelfs meer rente geven, maar een hoge rente geeft ook altijd een hoger risico. Hierdoor kan een aantrekkelijk rendement ook sneller veranderen in een groot verlies. De meeste platformen geven een risico-indicatie van de aangeboden leningen middels een rating. Dit geeft beleggers handvaten om het risico in te schatten.

 

4. Verliezen hoort er bij

Crowdfunding is een vorm van beleggen. Bij een goede screening door het platform en door zelf een goede spreiding aan te houden, beperkt u het risico en eventuele verliezen. Zolang de verliezen zich beperken tot een klein deel van de portefeuille hoeft dat op zich geen probleem te zijn, omdat de hogere rendementen dan opwegen tegen de gelopen verliezen.

 

5. Aandelen of leningen?

Crowdfunding is een verzamelbegrip dat vele verschillende vormen kent. Beleggers die op zoek zijn naar financieel rendement kijken vooral naar aandelen of leningen. De meeste platformen zijn gespecialiseerd in een specifieke vorm. Leningen zijn veruit het meest populair zijn bij beleggers. Kies hierbij het platform dat aansluit bij uw behoefte.

Aanbevolen artikelen
Einde tijdperk der negatieve rentes?

Op de financiële markten is het angst die domineert, zo niet paniek. In zulke tijden vluchten beleggers en masse naar de veilige havens. Een ervan is het Duitse en het Nederlandse overheidsschuldpapier. Die vlucht drukt de rentes omlaag.

maart 18, 2020
Steeds meer bedrijven maken groeiambities waar met een lening

Je zult de eerste ondernemer niet zijn die op deze manier z'n ambities financiert. Wat heet! Steeds meer bedrijven vinden hun groeigeld niet langer bij de bank. Zo heeft Voordegroei de afgelopen jaren al bijna 20 miljoen euro verstrekt aan MKB'ers.

februari 4, 2020
Groeibijeenkomst ondernemers

Snelle groei ligt voor veel ondernemers binnen handbereik. Weten hoe? In 2020 organiseert Voordegroei diverse ondernemersbijeenkomsten 'Groei de baas blijven'.

november 13, 2019
De Goudse verstrekt MKB-leningen en neemt belang in Voordegroei

De Goudse Verzekeringen gaat geld beschikbaar stellen voor mkb-leningen via het platform Voordegroei. Ook neemt de verzekeraar een belang van 10% in Voordegroei.

november 11, 2019

Benieuwd naar Voordegroei?

Hoe het werkt

Voordegroei biedt u toegang tot de MKB financieringsmarkt. Samen met u willen wij op een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van het Nederlandse MKB. U verstrekt een lening en ontvangt daarvoor een aantrekkelijke rendement.

Lees meer

Over Voordegroei

Voordegroei heeft de ambitie om het stilstaande geld dat nu op bankrekeningen staat in beweging te brengen. Dat doen wij door het mogelijk te maken om direct te investeren in bedrijven die de kritische startfase overleefd hebben.

Lees meer

Voor investeerders

Investeren in goed gescreende Nederlandse bedrijven levert u een aantrekkelijk rendement op tegen een gematigd risico. Daarnaast helpt u bedrijven te versterken door hen toegang te geven tot kapitaal. U kunt al investeren vanaf €500,-.

Lees meer

Voor ondernemers

Heeft u een goedlopend bedrijf dat financiering nodig heeft om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling? Is behoud van zeggenschap voor u essentieel? Dan bent u het type ondernemer dat wij willen helpen bij het vinden van financiers.

Lees meer

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com