Vijf tips om te beleggen in crowdfunding - Ivo Feeke

Crowdfunding is een snelgroeiend fenomeen in Nederland. Redenen hiervoor zijn de lage rente in de markt en de enthousiaste berichtgeving. Steeds meer beleggers ontdekken dat crowdfunding ook voor hen mooie rendementen kan opleveren.

Waar moet u nou rekening mee houden voordat u gaat beleggen in crowdfunding? Vijf tips.

 

1. Spreiding

Zoals met alle beleggingen het geval is, is het ook bij crowdfunding verstandig om te spreiden. Denk hierbij aan een spreiding over verschillende projecten, sectoren, looptijden en eventueel ook aanbieders.

 

2. Screening

Bij de keuze van een platform is het van belang om te weten of er een zorgvuldige screening plaatsvindt voordat een financieringsaanvraag wordt aangeboden aan beleggers. De informatie over het selectieproces is in het algemeen goed op de website terug te vinden. Ook de kwaliteit en de weergegeven informatie van de financieringsaanvragen kan een indicatie geven van de manier hoe er naar de financiering is gekeken.

 

3. Kijk niet alleen naar de hoogste rente

Het lijkt aantrekkelijk om alleen in leningen te investeren die 10% of zelfs meer rente geven, maar een hoge rente geeft ook altijd een hoger risico. Hierdoor kan een aantrekkelijk rendement ook sneller veranderen in een groot verlies. De meeste platformen geven een risico-indicatie van de aangeboden leningen middels een rating. Dit geeft beleggers handvaten om het risico in te schatten.

 

4. Verliezen hoort er bij

Crowdfunding is een vorm van beleggen. Bij een goede screening door het platform en door zelf een goede spreiding aan te houden, beperkt u het risico en eventuele verliezen. Zolang de verliezen zich beperken tot een klein deel van de portefeuille hoeft dat op zich geen probleem te zijn, omdat de hogere rendementen dan opwegen tegen de gelopen verliezen.

 

5. Aandelen of leningen?

Crowdfunding is een verzamelbegrip dat vele verschillende vormen kent. Beleggers die op zoek zijn naar financieel rendement kijken vooral naar aandelen of leningen. De meeste platformen zijn gespecialiseerd in een specifieke vorm. Leningen zijn veruit het meest populair zijn bij beleggers. Kies hierbij het platform dat aansluit bij uw behoefte.

Aanbevolen artikelen
Voordegroei ontvangt keurmerk ‘Erkend MKB Financier’ van Stichting MKB Financiering

Voordegroei ontving medio juni 2020 het keurmerk 'Erkend MKB Financier' van Stichting MKB Financiering (SMF). Dit keurmerk is geïntroduceerd om de kwaliteit en transparantie in de financieringsmarkt te bevorderen en de toegang tot kapitaal voor Nederlandse ondernemers te vereenvoudigen.

juni 18, 2020
kuiper
“Bij Voordegroei spreken ze de taal van ondernemers”

Kek BV-oprichter Eric Kuiper leerde dat lenen soms nodig is om te kunnen groeien. Zijn bouw- en interieurbedrijf groeide de afgelopen 10 jaar als een raket. Eric Kuiper moest daardoor iets doen wat hij tot die tijd steeds bewust had vermeden: een lening aanvragen.

mei 26, 2020
Drillster
Waarom online leerplatform Drillster doelbewust koos voor een lening

Internationaliseren kost geld. En dus gaat Drillster in 2018 op zoek naar een manier om die ambitie te financieren. De scale-up kiest voor een lening bij Voordegroei in plaats van risicokapitaal.

mei 4, 2020
Koopt eigen waar, dan helpen wij elkaar

Met Voordegroei hebben we het nieuwe normaal in de armen gesloten. Ondertussen blijven de aandelenbeurzen onrustig en heeft het Nederlandse MKB het erg zwaar.

maart 22, 2020

Benieuwd naar Voordegroei?

Hoe het werkt

Voordegroei biedt u toegang tot de MKB financieringsmarkt. Samen met u willen wij op een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van het Nederlandse MKB. U verstrekt een lening en ontvangt daarvoor een aantrekkelijke rendement.

Lees meer

Over Voordegroei

Voordegroei heeft de ambitie om het stilstaande geld dat nu op bankrekeningen staat in beweging te brengen. Dat doen wij door het mogelijk te maken om direct te investeren in bedrijven die de kritische startfase overleefd hebben.

Lees meer

Voor investeerders

Investeren in goed gescreende Nederlandse bedrijven levert u een aantrekkelijk rendement op tegen een gematigd risico. Daarnaast helpt u bedrijven te versterken door hen toegang te geven tot kapitaal. U kunt al investeren vanaf €500,-.

Lees meer

Voor ondernemers

Heeft u een goedlopend bedrijf dat financiering nodig heeft om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling? Is behoud van zeggenschap voor u essentieel? Dan bent u het type ondernemer dat wij willen helpen bij het vinden van financiers.

Lees meer

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com