Slim investeren; diversificatie in de polder

Slim investeren betekent spreiden, dat is niets nieuws onder de zon. Maar in het huidige economische en politieke klimaat betekent slim investeren ook dichtbij huis investeren. In MKB-bedrijven die minder last zullen hebben van alle geopolitieke ontwikkelingen. Diversificatie in de polder dus.

Lager risico + gelijk of hoger rendement

Wie investeert, wenst rendement. En spreiding verlaagt daarbij het risico terwijl het rendement gelijk of hoger zal zijn. Maar die spreiding is tegenwoordig wel heel ruim nu je kunt investeren in vrijwel elk bedrijf wereldwijd. Want naast de bekende beurzen zijn er ook de financieringsplatformen om in onder andere start-ups en groeiende bedrijven te investeren, van San Diego tot Shanghai.

Veranderende wereld

Wereldwijde toegang tot kansrijke bedrijven, dat klinkt elke investeerder als muziek in de oren. Maar de wereld is aan het veranderen en dat maakt investeren ineens spannender. Want ook al is de economische groei wereldwijd hoog en zijn de rentes laag, er is een handelsoorlog ontstaan waarvan we de gevolgen nog niet kunnen overzien. De Brexit gaat impact hebben, maar hoe en wat is ook nog steeds onbekend. En met steeds meer anti-Europageluiden zal ook Brussel het wel eens lastiger kunnen krijgen.

Investeren in bedrijven in eigen land

Juist in zo’n wereld is diversificatie verstandig. Maar de manier van spreiden is wel anders dan zo’n vijf of tien jaar terug. Een deel van je geld wat dichterbij houden, verlaagt het risico. En dat dichterbij houden kan door te investeren in bedrijven in eigen land. MKB’ers die wel profiteren van de economische groei, zelf ook een groei doormaken, maar geen of minder risico ondervinden van de ontwikkelingen op het wereldtoneel.

Slim spreiden door te kiezen voor een goede selectie

Natuurlijk zijn veel Nederlandse MKB’ers actief in het buitenland. In onze portefeuille hebben we een aantal zeer succesvolle bedrijven gefinancierd, die ook producten halen uit China of een nieuw distributienetwerk in de VS opzetten. Slim spreiden in het huidige politieke klimaat betekent dan ook niet dat je die bedrijven moet mijden. Het betekent wel dat je een goede selectie vooraf moet doen, of laten doen. Zoals we bij Voordegroei elk bedrijf heel nauwgezet onderzoeken op cijfers, plannen en prognoses, voordat we ze voorstellen aan investeerders.

Succesvolle MKB-bedrijven voor jouw diversificatiestrategie

Door deze uiterst zorgvuldige aanpak hebben we nog geen defaults gehad in de portefeuille. Dit zijn bedrijven die niet meer aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen.  Bovendien is het aanbod van beschikbare investeringen ruim gespreid over verschillende sectoren. Zo is het binnen deze selectie heel goed mogelijk om leningen te kiezen van succesvolle, veelbelovende MKB-bedrijven die passen binnen jouw diversificatiestrategie.

Weet als eerste de investeringskansen in Nederlandse MKB-bedrijven

Ben je op zoek naar een interessant alternatief voor het vrijwel renteloze sparen? En spreekt het investeren in succesvolle Nederlandse MKB-bedrijven jou aan? Meld je dan hier vrijblijvend aan als investeerder bij Voordegroei. Zodra zich weer een aantrekkelijke investeringskans voordoet, word je als eerste geïnformeerd. Zo heb jij de kans om bij te dragen aan de verdere groei van het Nederlandse MKB waarvoor je een aantrekkelijke rente ontvangt. Meer weten? Kijk dan snel verder op onze site of neem contact met ons op info@voordegroei.nl of op 06-36156322.

Aanbevolen artikelen
“Een ondernemende oplossing voor ons financieringsvraagstuk”

Marketplace Distri verkoopt via Amazon en speelt daarmee in op een groeiende trend: steeds meer bedrijven die online hun producten aanschaffen. Met een financiële injectie van Voordegroei kan het bedrijf nu verder doorstoten.

november 23, 2020
afbeelding
Voordegroei is geaccrediteerd voor de BMKB-C regeling van de overheid

Bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen nu ook bij Voordegroei terecht voor een zogenaamde Borgstellingsregeling Midden en Kleinbedrijf-Corona (BMKB-C). Daarmee krijgt Voordegroei toegang tot overheidsgarantie bij de financiering van bedrijven die door de coronacrisis extra steun nodig hebben.

augustus 26, 2020
Voordegroei ontvangt keurmerk ‘Erkend MKB Financier’ van Stichting MKB Financiering

Voordegroei ontving medio juni 2020 het keurmerk 'Erkend MKB Financier' van Stichting MKB Financiering (SMF). Dit keurmerk is geïntroduceerd om de kwaliteit en transparantie in de financieringsmarkt te bevorderen en de toegang tot kapitaal voor Nederlandse ondernemers te vereenvoudigen.

juni 18, 2020
kuiper
“Bij Voordegroei spreken ze de taal van ondernemers”

Kek BV-oprichter Eric Kuiper leerde dat lenen soms nodig is om te kunnen groeien. Zijn bouw- en interieurbedrijf groeide de afgelopen 10 jaar als een raket. Eric Kuiper moest daardoor iets doen wat hij tot die tijd steeds bewust had vermeden: een lening aanvragen.

mei 26, 2020

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com