Slim investeren; diversificatie in de polder

Slim investeren betekent spreiden, dat is niets nieuws onder de zon. Maar in het huidige economische en politieke klimaat betekent slim investeren ook dichtbij huis investeren. In MKB-bedrijven die minder last zullen hebben van alle geopolitieke ontwikkelingen. Diversificatie in de polder dus.

Lager risico + gelijk of hoger rendement

Wie investeert, wenst rendement. En spreiding verlaagt daarbij het risico terwijl het rendement gelijk of hoger zal zijn. Maar die spreiding is tegenwoordig wel heel ruim nu je kunt investeren in vrijwel elk bedrijf wereldwijd. Want naast de bekende beurzen zijn er ook de financieringsplatformen om in onder andere start-ups en groeiende bedrijven te investeren, van San Diego tot Shanghai.

Veranderende wereld

Wereldwijde toegang tot kansrijke bedrijven, dat klinkt elke investeerder als muziek in de oren. Maar de wereld is aan het veranderen en dat maakt investeren ineens spannender. Want ook al is de economische groei wereldwijd hoog en zijn de rentes laag, er is een handelsoorlog ontstaan waarvan we de gevolgen nog niet kunnen overzien. De Brexit gaat impact hebben, maar hoe en wat is ook nog steeds onbekend. En met steeds meer anti-Europageluiden zal ook Brussel het wel eens lastiger kunnen krijgen.

Investeren in bedrijven in eigen land

Juist in zo’n wereld is diversificatie verstandig. Maar de manier van spreiden is wel anders dan zo’n vijf of tien jaar terug. Een deel van je geld wat dichterbij houden, verlaagt het risico. En dat dichterbij houden kan door te investeren in bedrijven in eigen land. MKB’ers die wel profiteren van de economische groei, zelf ook een groei doormaken, maar geen of minder risico ondervinden van de ontwikkelingen op het wereldtoneel.

Slim spreiden door te kiezen voor een goede selectie

Natuurlijk zijn veel Nederlandse MKB’ers actief in het buitenland. In onze portefeuille hebben we een aantal zeer succesvolle bedrijven gefinancierd, die ook producten halen uit China of een nieuw distributienetwerk in de VS opzetten. Slim spreiden in het huidige politieke klimaat betekent dan ook niet dat je die bedrijven moet mijden. Het betekent wel dat je een goede selectie vooraf moet doen, of laten doen. Zoals we bij Voordegroei elk bedrijf heel nauwgezet onderzoeken op cijfers, plannen en prognoses, voordat we ze voorstellen aan investeerders.

Succesvolle MKB-bedrijven voor jouw diversificatiestrategie

Door deze uiterst zorgvuldige aanpak hebben we nog geen defaults gehad in de portefeuille. Dit zijn bedrijven die niet meer aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen.  Bovendien is het aanbod van beschikbare investeringen ruim gespreid over verschillende sectoren. Zo is het binnen deze selectie heel goed mogelijk om leningen te kiezen van succesvolle, veelbelovende MKB-bedrijven die passen binnen jouw diversificatiestrategie.

Weet als eerste de investeringskansen in Nederlandse MKB-bedrijven

Ben je op zoek naar een interessant alternatief voor het vrijwel renteloze sparen? En spreekt het investeren in succesvolle Nederlandse MKB-bedrijven jou aan? Meld je dan hier vrijblijvend aan als investeerder bij Voordegroei. Zodra zich weer een aantrekkelijke investeringskans voordoet, word je als eerste geïnformeerd. Zo heb jij de kans om bij te dragen aan de verdere groei van het Nederlandse MKB waarvoor je een aantrekkelijke rente ontvangt. Meer weten? Kijk dan snel verder op onze site of neem contact met ons op info@voordegroei.nl of op 06-36156322.

Aanbevolen artikelen
Financieringsbehoefte? Kom tijdig met een gedegen plan!

Bedrijven die groeien laten zich niet leiden door de waan van de dag. Zij hebben een duidelijk doel voor ogen, een strategie die ze volgen en die hen verder zal brengen. Een groeistrategie dus, met plannen om dat ambitieuze doel te verwezenlijken. Daarvoor is vrijwel altijd financiering nodig. En die financiering, die regel je op tijd. Voor de groei dus…

augustus 29, 2019
4 redenen om te beleggen in MKB leningen

MKB-leningen horen thuis in elke beleggingsportefeuille. Lees hier het blog van Ivo Feeke met de belangrijkste redenen hiervoor.

augustus 28, 2019
OHV vergroot aandeel in Voordegroei en stapt in markt voor MKB-leningen

OHV, de vermogensbeheerder voor particuliere en institutionele klanten, heeft haar belang in financieringsplatform Voordegroei vergroot tot 50 procent. Hiermee verstevigt het bedrijf de eigen positie in de markt voor MKB-leningen. OHV verwacht dat deze markt van 170 miljard euro de komende jaren stevig blijft doorgroeien.

april 4, 2019
OHV Vermogensbeheer wint Gouden Stier

OHV Vermogensbeheer is uitgeroepen tot beste Vermogensbeheerder van 2018. Wij van Voordegroei zijn trots dat wij met hen samenwerken.

december 4, 2018

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar