Het Fresh Closed SME Fund heeft een toezegging van € 30 miljoen binnengehaald van het Europees Investeringsfonds (EIF) en de Nederlandse impactinvesteerder Invest-NL en geven hiermee een impuls aan het economische herstel door nieuwe financieringsmogelijkheden te ontsluiten voor Nederlandse bedrijven, inclusief de sectoren die het hardst zijn geraakt door de pandemie.

Deze investering wordt gedaan in het kader van de mandaten van het Europees Garantiefonds en het Dutch Alternative Credit Instrument (DACI). Daarnaast maken investeerders van OHV Vermogensbeheer en van Voordegroei de lancering van het fonds mogelijk. Het fonds met een totaal beoogd volume van € 50 miljoen, is bedoeld om de groei van het Nederlandse MKB te stimuleren. Voor institutionele investeerders en professionele beleggers is er nog ruimte beschikbaar om in te schrijven in het fonds en zo samen met EIF en Invest-NL te investeren in betekenisvolle bedrijven.

De investering van Invest-NL en het EIF vindt plaats in het kader van het Dutch Alternative Credit Instrument (DACI)-initiatief, dat onlangs door de Nederlandse regering, Invest-NL en het EIF is gelanceerd. DACI investeert in schuldfondsen met als doel toegang te verschaffen tot alternatieve financieringsbronnen voor Nederlandse MKB’ers, voornamelijk via non-bancaire financiers. Deze investering van Invest-NL en het EIF in het kader van het DACI-initiatief komt volledig ten gunste van het Nederlandse MKB.

Het Fresh Closed SME Fund is het tweede MKB-fonds van Fresh Funds. Begin 2021 werd samen met De Goudse Verzekeringen een eerste MKB-fonds gelanceerd waarin zowel particuliere investeerders als institutionele partijen investeren in Nederlandse bedrijven. Dit tweede fonds bouwt voort op deze beleggingsstrategie en biedt aanvullende mogelijkheden voor bedrijven door lagere onderpand vereisten. Daarnaast is er in het fonds ruimte voor bedrijven in een vroegere groeifase. Het fonds zal voornamelijk investeren in groei, innovatie, verduurzaming en digitalisering en zo actief bijdragen aan het behoud en verdere ontwikkeling van Nederlandse scale-ups, familiebedrijven en het reguliere MKB.

Meer weten over het Fresh Closed SME Fund? Bezoek de website van het fonds hier.

Aanbevolen artikelen
Hoe Henry Faken met VoordeAdviseur een ander advieskantoor overnam

Voor zelfstandige adviseurs zoals Brink Bedrijfsverzekeringen heeft Voordegroei recent een nieuw leningenfonds opgetuigd, in samenwerking met De Goudse en Nh1816. VoordeAdviseur, heet het initiatief. 'We zien dat veel intermediairs graag zelfstandig willen blijven. Groeien is voor hen een uitdaging.

februari 6, 2024
De Goudse, NH1816 en Voordegroei introduceren een overnamefonds voor advieskantoren

Verzekeringsmaatschappijen De Goudse en Nh1816 bundelen de krachten. Samen met financieringsplatform Voordegroei lanceren ze een fonds voor het intermediair onder de naam: VoordeAdviseur. Veel advieskantoren willen zelfstandig blijven, maar missen daarvoor de financiële middelen. VoordeAdviseur biedt hiervoor nu een oplossing.

oktober 30, 2023
Infodation krijgt nieuw onderkomen met financiering van Voordegroei

Met een studiemaat en zijn eigen vriendin begon voor Gerrit Mulder veertien jaar geleden een nieuw ondernemersavontuur. Met een financiering van Voordegroei zet Infodation nu de volgende stap naar verdere groei door de aankoop van een eigen bedrijfspand.

mei 23, 2023
De Goudse wil beleggingen in Nederlands mkb verdriedubbelen

De Goudse Verzekeringen belegt in private debt via Voordegroei, een financieringsplatform voor Nederlandse mkb-bedrijven. "Een zeldzame match", vindt CFRO Pieter de Frel. "Met deze leningen zitten we qua beleggingsbeleid dicht op de ondernemer, maar ook als verzekeraar is dat onze missie.

april 17, 2023
Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com