Het Fresh Closed SME Fund heeft een toezegging van € 30 miljoen binnengehaald van het Europees Investeringsfonds (EIF) en de Nederlandse impactinvesteerder Invest-NL en geven hiermee een impuls aan het economische herstel door nieuwe financieringsmogelijkheden te ontsluiten voor Nederlandse bedrijven, inclusief de sectoren die het hardst zijn geraakt door de pandemie.

Deze investering wordt gedaan in het kader van de mandaten van het Europees Garantiefonds en het Dutch Alternative Credit Instrument (DACI). Daarnaast maken investeerders van OHV Vermogensbeheer en van Voordegroei de lancering van het fonds mogelijk. Het fonds met een totaal beoogd volume van € 50 miljoen, is bedoeld om de groei van het Nederlandse MKB te stimuleren. Voor institutionele investeerders en professionele beleggers is er nog ruimte beschikbaar om in te schrijven in het fonds en zo samen met EIF en Invest-NL te investeren in betekenisvolle bedrijven.

De investering van Invest-NL en het EIF vindt plaats in het kader van het Dutch Alternative Credit Instrument (DACI)-initiatief, dat onlangs door de Nederlandse regering, Invest-NL en het EIF is gelanceerd. DACI investeert in schuldfondsen met als doel toegang te verschaffen tot alternatieve financieringsbronnen voor Nederlandse MKB’ers, voornamelijk via non-bancaire financiers. Deze investering van Invest-NL en het EIF in het kader van het DACI-initiatief komt volledig ten gunste van het Nederlandse MKB.

Het Fresh Closed SME Fund is het tweede MKB-fonds van Fresh Funds. Begin 2021 werd samen met De Goudse Verzekeringen een eerste MKB-fonds gelanceerd waarin zowel particuliere investeerders als institutionele partijen investeren in Nederlandse bedrijven. Dit tweede fonds bouwt voort op deze beleggingsstrategie en biedt aanvullende mogelijkheden voor bedrijven door lagere onderpand vereisten. Daarnaast is er in het fonds ruimte voor bedrijven in een vroegere groeifase. Het fonds zal voornamelijk investeren in groei, innovatie, verduurzaming en digitalisering en zo actief bijdragen aan het behoud en verdere ontwikkeling van Nederlandse scale-ups, familiebedrijven en het reguliere MKB.

Meer weten over het Fresh Closed SME Fund? Bezoek de website van het fonds hier.

Aanbevolen artikelen
BMKB kwalificering Voordegroei verruimd met een groen luik (BMKB-G)

Voordegroei is geaccrediteerd om leningen te verstrekken onder Borgstelling MKB Krediet (BMKB) en BMKB-Groen. Ondernemers die willen investeren in verduurzaming, kunnen nu terecht bij Voordegroei.

oktober 25, 2022
Ondernemen vanuit het hart: deze ondernemer investeert fors in nieuwe Nederlandse bakfiets

In 2023 minimaal 1500 bakfietsen verkopen. Dat doel stelde de Westfriese ondernemer Peter Schouten zichzelf een half jaar geleden. Daarvoor moest hij nog wel even een productielijn optuigen, voorraden inslaan en een team samenstellen. Bij Voordegroei vond hij een passende financiering voor al die aanloopkosten.

oktober 3, 2022
Voordegroei is geaccrediteerd om leningen te verstrekken onder Borgstelling MKB-krediet (BMKB) en BMKB-Groen

Voordegroei is BMKB geaccrediteerd. Hierdoor is het ook mogelijk voor gezonde ondernemingen met onvoldoende zekerheden om in aanmerking te komen voor een zakelijke financiering. Dit kan direct bij Voordegroei worden aangevraagd.

september 21, 2022
Racesquare geeft plankgas met hulp van Voordegroei

Met 250 kilometer per uur over het circuit van Monaco, Monza of Zandvoort. Wie dat gevoel een keer wil ervaren, gaat naar Racesquare. Met een nieuwe financiering op zak kan het bedrijf nu verder groeien.

mei 11, 2022
Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com