OHV, de vermogensbeheerder voor particuliere en institutionele klanten, heeft haar belang in financieringsplatform Voordegroei vergroot tot 50 procent. Hiermee verstevigt het bedrijf de eigen positie in de markt voor MKB-leningen. OHV verwacht dat deze markt van 170 miljard euro de komende jaren stevig blijft doorgroeien.

Door de samenwerking met OHV vergroot Voordegroei de pool van investeerders. “Hierdoor kunnen we meer leningen aan Nederlandse MKB’ers verstrekken die daarmee ruimte krijgen om hun groeiambities te verwezenlijken”, vertelt managing partner Vera van Kesteren. Voordegroei bestaat nu vier jaar en is opgericht door een groep professionals uit de vermogensindustrie. Professionele en particuliere investeerders kunnen via het platform leningen verstrekken aan groeiende bedrijven die al bewezen succesvol zijn.

Flexibeler lenen voor groeibedrijven
De financieringsmogelijkheden die Voordegroei biedt, passen uitstekend bij de behoeftes van bedrijven. “Als een groeibedrijf financiering zoekt, dan zoeken we samen naar de best passende oplossing”, vertelt Van Kesteren. “En presteert het bedrijf beter dan verwacht? Dan bestaat er ook de mogelijkheid om vervroegd af te lossen. Traditionele partijen zijn hier minder toe in staat.

Het institutionele netwerk van OHV is zeer waardevol voor Voordegroei. “Een aantal institutionele relaties van OHV heeft al te kennen gegeven ook interesse te hebben in het verstrekken van financieringen aan het Nederlandse MKB”, aldus Van Kesteren.

MKB-lening als waardevolle toevoeging

OHV bestaat sinds 1932 en bemiddelt op de kapitaalmarkt voor institutionele partijen. Het bedrijf is als vermogensbeheerder actief voor particuliere en institutionele klanten. Erik Bakker is managing partner bij OHV en ziet dat kleine en middelgrote bedrijven steeds vaker naar alternatieven buiten de bank kijken. “OHV is sterk in vermogensbeheer en het bemiddelen in transacties op het gebied van vastrentende waarden. Wij zien MKB-leningen als een waardevolle toevoeging aan onze dienstverlening. Door de samenwerking met Voordegroei zijn wij uitstekend gepositioneerd om hierop in te spelen”, aldus Bakker.

Hybride financiering

Voordegroei kan met deze nauwere samenwerking verder werken aan de eigen groei en veel meer bedrijven van een broodnodige financiering voorzien. Er ontstaat met deze samenwerking een hybride financiering tussen vermogen uit institutionele fondsen en geld van particuliere investeerders. “We zijn al meer dan 80 jaar actief op de kapitaalmarkt”, aldus Bakker. “Die ervaring zetten we nu ook in voor Voordegroei, onder meer voor het verrichten van financiële analyses bij de selectie van groeibedrijven. Door het bundelen van krachten wordt de kwaliteit van onze dienstverlening verder verstrekt.” Namens OHV neemt Harald van Enkhuijzen in de directie van Voordegroei plaats. Van Enkhuijzen is jarenlang als registeraccountant partner geweest bij Baker Tilly Berk. Naast zijn relevante expertise levert zijn netwerk aan MKB-ondernemingen directe toegevoegde waarde voor Voordegroei.

Alternatieven buiten de bank

Het is de ambitie van Voordegroei om de miljarden aan stilstaand geld in Nederland weer in beweging te krijgen. Met dat geld kunnen bedrijven sneller groeien. Ondernemingen die een financieringsaanvraag bij Voordegroei doen, worden in ieder geval uitgebreid gescreend door kredietanalisten. Ook begeleiden financieel experts de ondernemers op het gebied van groeifinanciering.

De kredietmarkt van het MKB in Nederland bedraagt 170 miljard euro. Deze bedrijven kijken steeds vaker naar alternatieven buiten de bank. Verwacht wordt dat deze markt blijft groeien en dat bedrijven meer dan voorheen hun financiering gaan ophalen bij particulieren en institutionele geldgevers. “In de Verenigde Staten wordt het grootste deel van het MKB al buiten de bank gefinancierd, dus de potentie is enorm”, aldus Bakker.

Aanbevolen artikelen
“Een ondernemende oplossing voor ons financieringsvraagstuk”

Marketplace Distri verkoopt via Amazon en speelt daarmee in op een groeiende trend: steeds meer bedrijven die online hun producten aanschaffen. Met een financiële injectie van Voordegroei kan het bedrijf nu verder doorstoten.

november 23, 2020
afbeelding
Voordegroei is geaccrediteerd voor de BMKB-C regeling van de overheid

Bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen nu ook bij Voordegroei terecht voor een zogenaamde Borgstellingsregeling Midden en Kleinbedrijf-Corona (BMKB-C). Daarmee krijgt Voordegroei toegang tot overheidsgarantie bij de financiering van bedrijven die door de coronacrisis extra steun nodig hebben.

augustus 26, 2020
Voordegroei ontvangt keurmerk ‘Erkend MKB Financier’ van Stichting MKB Financiering

Voordegroei ontving medio juni 2020 het keurmerk 'Erkend MKB Financier' van Stichting MKB Financiering (SMF). Dit keurmerk is geïntroduceerd om de kwaliteit en transparantie in de financieringsmarkt te bevorderen en de toegang tot kapitaal voor Nederlandse ondernemers te vereenvoudigen.

juni 18, 2020
kuiper
“Bij Voordegroei spreken ze de taal van ondernemers”

Kek BV-oprichter Eric Kuiper leerde dat lenen soms nodig is om te kunnen groeien. Zijn bouw- en interieurbedrijf groeide de afgelopen 10 jaar als een raket. Eric Kuiper moest daardoor iets doen wat hij tot die tijd steeds bewust had vermeden: een lening aanvragen.

mei 26, 2020

Benieuwd naar Voordegroei?

Hoe het werkt

Voordegroei biedt u toegang tot de MKB financieringsmarkt. Samen met u willen wij op een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van het Nederlandse MKB. U verstrekt een lening en ontvangt daarvoor een aantrekkelijke rendement.

Lees meer

Over Voordegroei

Voordegroei heeft de ambitie om het stilstaande geld dat nu op bankrekeningen staat in beweging te brengen. Dat doen wij door het mogelijk te maken om direct te investeren in bedrijven die de kritische startfase overleefd hebben.

Lees meer

Voor investeerders

Investeren in goed gescreende Nederlandse bedrijven levert u een aantrekkelijk rendement op tegen een gematigd risico. Daarnaast helpt u bedrijven te versterken door hen toegang te geven tot kapitaal. U kunt al investeren vanaf €500,-.

Lees meer

Voor ondernemers

Heeft u een goedlopend bedrijf dat financiering nodig heeft om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling? Is behoud van zeggenschap voor u essentieel? Dan bent u het type ondernemer dat wij willen helpen bij het vinden van financiers.

Lees meer

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com