Voordegroei luidt de gong op Amsterdamse beurs.

Groeibedrijven op zoek naar financiering kunnen terecht bij Voordegroei, een online investeringsplatform dat vandaag is gelanceerd. Bekijk hier de opening van de beurs:  Voordegroei opent handel

 

Voordegroei opent beurs

Persbericht

Amsterdam, 14 januari 2016– Groeibedrijven op zoek naar financiering kunnen vanaf vandaag terecht bij Voordegroei, een online investeringsplatform opgericht door een groep professionals uit de vermogensindustrie. Voordegroei is ontstaan vanuit de ambitie om de miljarden aan stilstaand geld in Nederland in beweging te krijgen, door groeibedrijven en vermogende particulieren aan elkaar te verbinden.

Voordegroei biedt particulieren de mogelijkheid om via het platform leningen te verstrekken aan reeds succesvolle bedrijven. Deze bedrijven beschikken over een gezonde cashflow, zitten in hun tweede of derde groeifase en hebben een investeringsbehoefte van minimaal 250.000 euro.

Informal funding
Particulieren zijn op zoek naar goed rendement op hun vermogen. De rente staat momenteel zo laag dat sparen zelfs negatief rendement kan opleveren. Investeren in zorgvuldig gescreende MKB-leningen biedt hier uitkomst. Institutionele partijen en grote beleggers hebben deze vorm van beleggen al ontdekt. Via Voordegroei krijgt nu ook de particuliere belegger de mogelijkheid om in deze bedrijven te investeren. “Wij zien grote kansen in dit marktsegment,” zegt medeoprichter Bart Vemer. “Wij noemen het ‘informal funding’: geen investering in aandelen, zoals dit het geval is bij informal investment, maar leningen met een aantrekkelijke rente,” aldus Vemer.

Voor wie
Voordegroei richt zich met name op investeerders met een vrij besteedbaar vermogen van minimaal 100.000 euro. Investeren kan echter al vanaf 500 euro. Bedrijven die in aanmerking komen voor financiering bij Voordegroei moeten financieel gezond zijn, over voldoende aflossingscapaciteit beschikken en minstens twee jaar bestaan. Daarnaast moet het bedrijf een goede marktpositie en een duidelijke groeistrategie hebben.

Voordegroei werkt met intermediairs die erop toezien dat de juiste bedrijven worden geselecteerd. Deze intermediairs blijven ook na de financiering betrokken bij de onderneming. Voordegroei ziet een langetermijnrelatie met zowel investeerders als ondernemers als een belangrijk onderdeel van haar strategie.

Overzichtelijke presentatie
Het platform is zo ingericht dat zowel de ondernemer als de investeerder snel ziet waar hij aan toe is. Op de site van Voordegroei doorloopt de ondernemer een quickscan. Zo krijgt hij binnen enkele minuten antwoord op de vraag of hij in aanmerking komt voor een lening. Is dat het geval, dan volgt een gesprek met een van de financieel experts van Voordegroei. Nadat het intakegesprek, de financiële analyse en een beoordeling van de groeistrategie hebben plaatsgevonden, kan de ondernemer zijn investeringspropositie op een overzichtelijke en professionele manier presenteren op Voordegroei.

De investeerder ziet op de website direct een overzicht van het investeringsaanbod, de groeistrategie en de financiële situatie van de onderneming en kan op basis van die informatie beslissen om te investeren. Hiermee biedt Voordegroei een aantrekkelijk alternatief voor de serieuze investeerder.

Oprichters
Voordegroei is opgericht door Bart Vemer, Vera van Kesteren en Ivo Feeke. Alle drie zijn afkomstig van BNP Paribas Investment Partners en beschikken over jarenlange ervaring in vermogensbeheer en private banking. Zij hebben de handen ineengeslagen met crowdfunding- en financieringsspecialist Pim Betist. Met het slaan op de beursgong luidt Voordegroei een nieuwe fase in van professionalisering van de crowdfundingmarkt in Nederland.

‘This is a time of huge opportunity in finance, as long as you are something other than a bank.’ – The Economist

—————————————————–

Over Voordegroei
Voordegroei is een online investeringsplatform voor het topsegment van het MKB. Het platform brengt ondernemers en investeerders bij elkaar. Voordegroei inventariseert de financieringsaanvraag, verzorgt de financiële screening en beoordeelt de groeistrategie van de MKB-er. Voordegroei staat voor innovatie, betrokkenheid en deskundigheid. Het team heeft jarenlange ervaring in vermogensbeheer en stond aan de wieg van crowdfunding in Nederland.

Aanbevolen artikelen
Voordegroei ontvangt keurmerk ‘Erkend MKB Financier’ van Stichting MKB Financiering

Voordegroei ontving medio juni 2020 het keurmerk 'Erkend MKB Financier' van Stichting MKB Financiering (SMF). Dit keurmerk is geïntroduceerd om de kwaliteit en transparantie in de financieringsmarkt te bevorderen en de toegang tot kapitaal voor Nederlandse ondernemers te vereenvoudigen.

juni 18, 2020
kuiper
“Bij Voordegroei spreken ze de taal van ondernemers”

Kek BV-oprichter Eric Kuiper leerde dat lenen soms nodig is om te kunnen groeien. Zijn bouw- en interieurbedrijf groeide de afgelopen 10 jaar als een raket. Eric Kuiper moest daardoor iets doen wat hij tot die tijd steeds bewust had vermeden: een lening aanvragen.

mei 26, 2020
Drillster
Waarom online leerplatform Drillster doelbewust koos voor een lening

Internationaliseren kost geld. En dus gaat Drillster in 2018 op zoek naar een manier om die ambitie te financieren. De scale-up kiest voor een lening bij Voordegroei in plaats van risicokapitaal.

mei 4, 2020
Koopt eigen waar, dan helpen wij elkaar

Met Voordegroei hebben we het nieuwe normaal in de armen gesloten. Ondertussen blijven de aandelenbeurzen onrustig en heeft het Nederlandse MKB het erg zwaar.

maart 22, 2020

Benieuwd naar Voordegroei?

Hoe het werkt

Voordegroei biedt u toegang tot de MKB financieringsmarkt. Samen met u willen wij op een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van het Nederlandse MKB. U verstrekt een lening en ontvangt daarvoor een aantrekkelijke rendement.

Lees meer

Over Voordegroei

Voordegroei heeft de ambitie om het stilstaande geld dat nu op bankrekeningen staat in beweging te brengen. Dat doen wij door het mogelijk te maken om direct te investeren in bedrijven die de kritische startfase overleefd hebben.

Lees meer

Voor investeerders

Investeren in goed gescreende Nederlandse bedrijven levert u een aantrekkelijk rendement op tegen een gematigd risico. Daarnaast helpt u bedrijven te versterken door hen toegang te geven tot kapitaal. U kunt al investeren vanaf €500,-.

Lees meer

Voor ondernemers

Heeft u een goedlopend bedrijf dat financiering nodig heeft om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling? Is behoud van zeggenschap voor u essentieel? Dan bent u het type ondernemer dat wij willen helpen bij het vinden van financiers.

Lees meer

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com