Meer dan rendement alleen - Vera van Kesteren

Beleggen in Nederlandse MKB-bedrijven is in trek, zowel bij professionele beleggers als particuliere investeerders. Beleggers zijn op zoek naar een aantrekkelijk rendement op hun vermogen en rentes tussen de 6 en 9% per jaar klinken bij velen als muziek in de oren.

Daarnaast biedt een belegging in MKB-leningen ook een mooie toevoeging op een beleggingsportefeuille door de lage correlatie met de andere beleggingscategorieën als aandelen, vastgoed en obligaties.

Dus vanuit deze twee oogpunten (lage correlatie en hoge rendementsverwachting) is het interessant voor een belegger om deze markt eens goed te bekijken. Maar er is nóg een ander motief dat wordt genoemd bij het investeren in het Nederlandse bedrijfsleven.

 

Hollands trots

Groeibedrijven zijn van groot economische belang voor Nederland. Ons Nederlandse ondernemingsklimaat is de laatste jaren aanzienlijk beter geworden. Veel bedrijven hebben tijdens de crisis ingeteerd op het eigen vermogen en zijn nu toe aan een groei-injectie.

De businessplannen van ondernemers zijn door de betere economische vooruitzichten in diverse sectoren goed te financieren. Maar de tijd dat een ondernemer voor een bedrijfsfinanciering gewoon naar de bank kon, ligt achter ons.

MKB-ondernemers krijgen steeds vaker nee te horen bij een financieringsaanvraag. Door Basel zijn de eisen ten aanzien van kredietverlening steeds strenger geworden. Het is een probleem voor het hele Nederlandse MKB, van groot tot klein.

Op enkele uitzonderingen na hebben zelfs ook de snelst groeiende bedrijven van Nederland, de Gazellen, moeite met het verkrijgen van een lening. De motor van de Nederlandse economie, het MKB, loopt zo steeds vaker vast.

 

Goed alternatief

Gelukkig voor het Nederlandse MKB is er een alternatief. Investeerders worden zich steeds meer bewust van de groeikansen van het Nederlandse MKB en zij kunnen bijdragen aan die groei door te investeren in deze bedrijven tegen een aantrekkelijk rendement.

Gezamenlijk hebben mogelijke investeerders het vermogen om het Nederlandse MKB te voorzien van de noodzakelijke brandstof en kunnen ze ervoor zorgen dat de motor blijft ronken.

Een financieringsplatform waar investeerders terecht kunnen als zij zoeken naar beleggingsmogelijkheden in het Nederlandse MKB, is Voordegroei. Bij Voordegroei selecteren wij reeds succesvolle MKB-bedrijven die heldere groeiambities hebben en daarvoor financiering zoeken.

 

De juiste bedrijven

Voordegroei werkt met een strikt selectieproces en een strak kredietbeheer. Bedrijven die aan onze eisen voldoen en een goede business case hebben, krijgen de mogelijkheid deze financiering aan de investeerders van Voordegroei aan te bieden.

De rente die u als investeerder hiervoor ontvangt, is een realistische afspiegeling van het risico-rendementprofiel van de investering.

Voor de investeerder heeft het duidelijk voordelen om te investeren bij een platform waar alles draait om het selecteren van de juiste bedrijven. De investeerder weet dat er serieus gekeken is naar de cijfers van de onderneming, het businessplan en naar de ondernemer zelf.

Daarnaast blijft Voordegroei ook na het verstrekken van de lening, vinger aan de pols houden bij de onderneming. Wel zo’n prettige gedachte voor u als investeerder als u uw geld hieraan heeft toevertrouwd. Investeren bij Voordegroei kan al vanaf 1000 euro.

Aanbevolen artikelen
“Een ondernemende oplossing voor ons financieringsvraagstuk”

Marketplace Distri verkoopt via Amazon en speelt daarmee in op een groeiende trend: steeds meer bedrijven die online hun producten aanschaffen. Met een financiële injectie van Voordegroei kan het bedrijf nu verder doorstoten.

november 23, 2020
afbeelding
Voordegroei is geaccrediteerd voor de BMKB-C regeling van de overheid

Bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen nu ook bij Voordegroei terecht voor een zogenaamde Borgstellingsregeling Midden en Kleinbedrijf-Corona (BMKB-C). Daarmee krijgt Voordegroei toegang tot overheidsgarantie bij de financiering van bedrijven die door de coronacrisis extra steun nodig hebben.

augustus 26, 2020
Voordegroei ontvangt keurmerk ‘Erkend MKB Financier’ van Stichting MKB Financiering

Voordegroei ontving medio juni 2020 het keurmerk 'Erkend MKB Financier' van Stichting MKB Financiering (SMF). Dit keurmerk is geïntroduceerd om de kwaliteit en transparantie in de financieringsmarkt te bevorderen en de toegang tot kapitaal voor Nederlandse ondernemers te vereenvoudigen.

juni 18, 2020
kuiper
“Bij Voordegroei spreken ze de taal van ondernemers”

Kek BV-oprichter Eric Kuiper leerde dat lenen soms nodig is om te kunnen groeien. Zijn bouw- en interieurbedrijf groeide de afgelopen 10 jaar als een raket. Eric Kuiper moest daardoor iets doen wat hij tot die tijd steeds bewust had vermeden: een lening aanvragen.

mei 26, 2020

Benieuwd naar Voordegroei?

Hoe het werkt

Voordegroei biedt u toegang tot de MKB financieringsmarkt. Samen met u willen wij op een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van het Nederlandse MKB. U verstrekt een lening en ontvangt daarvoor een aantrekkelijke rendement.

Lees meer

Over Voordegroei

Voordegroei heeft de ambitie om het stilstaande geld dat nu op bankrekeningen staat in beweging te brengen. Dat doen wij door het mogelijk te maken om direct te investeren in bedrijven die de kritische startfase overleefd hebben.

Lees meer

Voor investeerders

Investeren in goed gescreende Nederlandse bedrijven levert u een aantrekkelijk rendement op tegen een gematigd risico. Daarnaast helpt u bedrijven te versterken door hen toegang te geven tot kapitaal. U kunt al investeren vanaf €500,-.

Lees meer

Voor ondernemers

Heeft u een goedlopend bedrijf dat financiering nodig heeft om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling? Is behoud van zeggenschap voor u essentieel? Dan bent u het type ondernemer dat wij willen helpen bij het vinden van financiers.

Lees meer

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com