Meer dan rendement alleen - Vera van Kesteren

Beleggen in Nederlandse MKB-bedrijven is in trek, zowel bij professionele beleggers als particuliere investeerders. Beleggers zijn op zoek naar een aantrekkelijk rendement op hun vermogen en rentes tussen de 6 en 9% per jaar klinken bij velen als muziek in de oren.

Daarnaast biedt een belegging in MKB-leningen ook een mooie toevoeging op een beleggingsportefeuille door de lage correlatie met de andere beleggingscategorieën als aandelen, vastgoed en obligaties.

Dus vanuit deze twee oogpunten (lage correlatie en hoge rendementsverwachting) is het interessant voor een belegger om deze markt eens goed te bekijken. Maar er is nóg een ander motief dat wordt genoemd bij het investeren in het Nederlandse bedrijfsleven.

 

Hollands trots

Groeibedrijven zijn van groot economische belang voor Nederland. Ons Nederlandse ondernemingsklimaat is de laatste jaren aanzienlijk beter geworden. Veel bedrijven hebben tijdens de crisis ingeteerd op het eigen vermogen en zijn nu toe aan een groei-injectie.

De businessplannen van ondernemers zijn door de betere economische vooruitzichten in diverse sectoren goed te financieren. Maar de tijd dat een ondernemer voor een bedrijfsfinanciering gewoon naar de bank kon, ligt achter ons.

MKB-ondernemers krijgen steeds vaker nee te horen bij een financieringsaanvraag. Door Basel zijn de eisen ten aanzien van kredietverlening steeds strenger geworden. Het is een probleem voor het hele Nederlandse MKB, van groot tot klein.

Op enkele uitzonderingen na hebben zelfs ook de snelst groeiende bedrijven van Nederland, de Gazellen, moeite met het verkrijgen van een lening. De motor van de Nederlandse economie, het MKB, loopt zo steeds vaker vast.

 

Goed alternatief

Gelukkig voor het Nederlandse MKB is er een alternatief. Investeerders worden zich steeds meer bewust van de groeikansen van het Nederlandse MKB en zij kunnen bijdragen aan die groei door te investeren in deze bedrijven tegen een aantrekkelijk rendement.

Gezamenlijk hebben mogelijke investeerders het vermogen om het Nederlandse MKB te voorzien van de noodzakelijke brandstof en kunnen ze ervoor zorgen dat de motor blijft ronken.

Een financieringsplatform waar investeerders terecht kunnen als zij zoeken naar beleggingsmogelijkheden in het Nederlandse MKB, is Voordegroei. Bij Voordegroei selecteren wij reeds succesvolle MKB-bedrijven die heldere groeiambities hebben en daarvoor financiering zoeken.

 

De juiste bedrijven

Voordegroei werkt met een strikt selectieproces en een strak kredietbeheer. Bedrijven die aan onze eisen voldoen en een goede business case hebben, krijgen de mogelijkheid deze financiering aan de investeerders van Voordegroei aan te bieden.

De rente die u als investeerder hiervoor ontvangt, is een realistische afspiegeling van het risico-rendementprofiel van de investering.

Voor de investeerder heeft het duidelijk voordelen om te investeren bij een platform waar alles draait om het selecteren van de juiste bedrijven. De investeerder weet dat er serieus gekeken is naar de cijfers van de onderneming, het businessplan en naar de ondernemer zelf.

Daarnaast blijft Voordegroei ook na het verstrekken van de lening, vinger aan de pols houden bij de onderneming. Wel zo’n prettige gedachte voor u als investeerder als u uw geld hieraan heeft toevertrouwd. Investeren bij Voordegroei kan al vanaf 1000 euro.

Aanbevolen artikelen
Groeibijeenkomst ondernemers

Snelle groei ligt voor veel ondernemers binnen handbereik. Weten hoe? In 2020 organiseert Voordegroei diverse ondernemersbijeenkomsten 'Groei de baas blijven'.

november 13, 2019
De Goudse verstrekt MKB-leningen en neemt belang in Voordegroei

De Goudse Verzekeringen gaat geld beschikbaar stellen voor mkb-leningen via het platform Voordegroei. Ook neemt de verzekeraar een belang van 10% in Voordegroei.

november 11, 2019
Ondernemerslessen van Pim Betist

Snelle groei ligt voor veel ondernemers binnen handbereik. Weten hoe? Kom dan naar de presentatie van Pim Bestist, scale-expert van Voordegroei op 5 november tijdens Contacta, hét zakelijke netwerkevent van Zuidwest-Nederland en Vlaanderen.

oktober 18, 2019
Financieringsbehoefte? Kom tijdig met een gedegen plan!

Bedrijven die groeien laten zich niet leiden door de waan van de dag. Zij hebben een duidelijk doel voor ogen, een strategie die ze volgen en die hen verder zal brengen. Een groeistrategie dus, met plannen om dat ambitieuze doel te verwezenlijken. Daarvoor is vrijwel altijd financiering nodig. En die financiering, die regel je op tijd. Voor de groei dus…

augustus 29, 2019

Benieuwd naar Voordegroei?

Hoe het werkt

Voordegroei biedt u toegang tot de MKB financieringsmarkt. Samen met u willen wij op een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van het Nederlandse MKB. U verstrekt een lening en ontvangt daarvoor een aantrekkelijke rendement.

Lees meer

Over Voordegroei

Voordegroei heeft de ambitie om het stilstaande geld dat nu op bankrekeningen staat in beweging te brengen. Dat doen wij door het mogelijk te maken om direct te investeren in bedrijven die de kritische startfase overleefd hebben.

Lees meer

Voor investeerders

Investeren in goed gescreende Nederlandse bedrijven levert u een aantrekkelijk rendement op tegen een gematigd risico. Daarnaast helpt u bedrijven te versterken door hen toegang te geven tot kapitaal. U kunt al investeren vanaf €500,-.

Lees meer

Voor ondernemers

Heeft u een goedlopend bedrijf dat financiering nodig heeft om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling? Is behoud van zeggenschap voor u essentieel? Dan bent u het type ondernemer dat wij willen helpen bij het vinden van financiers.

Lees meer

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com