Lake Cycling 

 

Lake Cycling heeft in mei 2016 en in februari 2018 financiering opgehaald bij Voordegroei om de groeiambities te kunnen waarmaken.  Nu ontwikkelt Lake Cycling zich boven verwachting snel en zit het bedrijf ruim in de liquide middelen. Lake Cycling heeft recent bij Voordegroei aangegeven gebruik te willen maken van de contractueel vastgelegde mogelijkheid om de leningen vervroegd af te lossen. Investeerders hebben inmiddels alle nog openstaande termijnbedragen ontvangen. Tevens heeft Lake Cycling conform de voorwaarden als bonus 3 extra rente termijnen betaalt aan de investeerders.

Namens de ondernemers Bob Maas en Christian van Asten, willen wij de investeerders bedanken voor hun investering in Lake Cycling. Door deze investering heeft Lake de mogelijkheid gehad om hun bedrijf naar deze volgende fase door te laten groeien. Wij wensen Bob en Christian veel succes in deze volgende etappe!

“Investeerders en ondernemers samenbrengen en de informatie daartussen duidelijk overbrengen, dat is echt de kracht van Voordegroei.”

“Als je een financiering aanvraagt om de betalingen te kunnen doen, dan ben je duidelijk te laat.” Christian van Asten van Lake Cycling heeft zelf twee keer succesvol met Voordegroei een financiering kunnen regelen. Lake had heldere groeiambities en wilde haar activiteiten in Azië en de Verenigde Staten uitbreiden. Twee jaar later kozen ze er opnieuw voor om vreemd vermogen aan te trekken, dit keer voor de vergroting van hun merkbekendheid en het opzetten van een eigen distributienetwerk in enkele Europese landen. “Beide keren was de keuze voor de financieringsaanvraag gebaseerd op onze groeistrategie. En dat heb je ook nodig, een gefundeerd verhaal dat de financiële behoefte onderbouwt.

Terugkijkend op twee succesvolle financieringstrajecten heeft Christian nog een paar tips voor andere ondernemers die verder willen groeien. “Weet dat het niet de Efteling is, het is geen sprookje! Je moet echt duidelijk voor ogen hebben waar je heen wilt met je bedrijf. Je moet de zaken goed op orde hebben en een solide financiële onderbouwing van de groeiplannen is key.” En: “Overweeg alternatieven voor de gebruikelijke financieringsvormen. Een bank zocht bij ons zekerheden zoals een Nederlandse voorraad en Nederlandse debiteuren terwijl wij internationaal actief zijn. Voordegroei kijkt bij de zekerheden meer naar de balans tussen de belangen van de investeerders en de mogelijkheden van de ondernemer.”

Uit een interview met Christian van Asten, Lake Cycling, juli 2018. 

Aanbevolen artikelen
kuiper
“Bij Voordegroei spreken ze de taal van ondernemers”

Kek BV-oprichter Eric Kuiper leerde dat lenen soms nodig is om te kunnen groeien. Zijn bouw- en interieurbedrijf groeide de afgelopen 10 jaar als een raket. Eric Kuiper moest daardoor iets doen wat hij tot die tijd steeds bewust had vermeden: een lening aanvragen.

mei 26, 2020
Drillster
Waarom online leerplatform Drillster doelbewust koos voor een lening

Internationaliseren kost geld. En dus gaat Drillster in 2018 op zoek naar een manier om die ambitie te financieren. De scale-up kiest voor een lening bij Voordegroei in plaats van risicokapitaal.

mei 4, 2020
Koopt eigen waar, dan helpen wij elkaar

Met Voordegroei hebben we het nieuwe normaal in de armen gesloten. Ondertussen blijven de aandelenbeurzen onrustig en heeft het Nederlandse MKB het erg zwaar.

maart 22, 2020
Einde tijdperk der negatieve rentes?

Op de financiële markten is het angst die domineert, zo niet paniek. In zulke tijden vluchten beleggers en masse naar de veilige havens. Een ervan is het Duitse en het Nederlandse overheidsschuldpapier. Die vlucht drukt de rentes omlaag.

maart 18, 2020

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com