Utrecht, 28 augustus 2018 – KATE Innovations heeft een investering ontvangen via financieringsplatform Voordegroei. Met deze financiële injectie wil KATE Innovations zich in Nederland verder professionaliseren en zich richten op de groei in andere Europese landen.

Het van oorsprong Utrechtse bedrijf is in korte tijd uitgegroeid tot een van de key spelers op het gebied van digitalisering van de commerciële vastgoedsector. KATE Innovations is drie jaar geleden gestart met een taxatie platform. De tools die hiervoor gemaakt zijn, worden steeds breder ingezet binnen het ecosysteem van de commerciële vastgoedmarkt. Hiermee speelt het bedrijf in op de snel veranderende vraag van adviseurs, banken en eigenaren.

Bewezen succesvol
De financiering via Voordegroei biedt KATE de ruimte om de volgende stap te zetten, stelt directeur Erik Schlooz. “Steeds meer vastgoedadviseurs kiezen voor ons taxatieplatform om de processen te digitaliseren en te optimaliseren. Door de lancering van de ‘conflictcheck’, de ‘reporting tool’, het versturen van data via o.a. XBRL en de comparable tool ´Compview’, zijn we in staat aanzienlijke efficiency te realiseren op bestaande processen. Daarnaast zullen wij komende maand de mobiele inspectie tool lanceren, waarmee je via je tablet of smartphone direct gebouwinformatie en foto’s naar het platform kunt versturen. Ook biedt KATE de mogelijkheid om interne en externe data digitaal te koppelen en te analyseren, zodat je altijd de beste inzichten krijgt”.

Sinds de oprichting heeft KATE Innovations een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Naast reeds samen te werken met 5 van de 10 grootste vastgoedadviseurs in Nederland, waaronder de marktleider, weet KATE de eerste stappen te zetten naar andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Schlooz: “Nederland loopt voorop in Europa als het gaat om de digitalisering van de commerciële vastgoedsector, en we zien de Nederlandse markt dan ook als ´best practice´ markt. We kunnen ons platform vrij eenvoudig aanpassen op specifieke wensen van een nieuwe markt. Dit maakt ons flexibel en zorgt voor de schaalbaarheid van mogelijkheden”.

Voordegroei
Voordegroei is een online investeringsplatform dat groei bedrijven en vermogende particulieren aan elkaar verbindt. Particulieren kunnen via Voordegroei leningen verstrekken aan bedrijven die al bewezen succesvol zijn. Dit betekent dat een onderneming moet beschikken over een gezonde cashflow, in de tweede of derde groeifase zit en een investeringsbehoefte heeft van minimaal 250.000 euro. Ondernemingen die een financieringsaanvraag bij Voordegroei doen, worden uitgebreid gescreend door kredietanalisten. Ook begeleiden financieel experts de ondernemers op het gebied van groeifinanciering. Schlooz: “Wij hebben in Voordegroei een partner gevonden waarmee wij onze groei ambitie kunnen waarmaken”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Schlooz, directeur van KATE Innovations:
erikschlooz@kateinnovations.com of 085 773 7037.

Aanbevolen artikelen
kuiper
“Bij Voordegroei spreken ze de taal van ondernemers”

Kek BV-oprichter Eric Kuiper leerde dat lenen soms nodig is om te kunnen groeien. Zijn bouw- en interieurbedrijf groeide de afgelopen 10 jaar als een raket. Eric Kuiper moest daardoor iets doen wat hij tot die tijd steeds bewust had vermeden: een lening aanvragen.

mei 26, 2020
Drillster
Waarom online leerplatform Drillster doelbewust koos voor een lening

Internationaliseren kost geld. En dus gaat Drillster in 2018 op zoek naar een manier om die ambitie te financieren. De scale-up kiest voor een lening bij Voordegroei in plaats van risicokapitaal.

mei 4, 2020
Koopt eigen waar, dan helpen wij elkaar

Met Voordegroei hebben we het nieuwe normaal in de armen gesloten. Ondertussen blijven de aandelenbeurzen onrustig en heeft het Nederlandse MKB het erg zwaar.

maart 22, 2020
Einde tijdperk der negatieve rentes?

Op de financiële markten is het angst die domineert, zo niet paniek. In zulke tijden vluchten beleggers en masse naar de veilige havens. Een ervan is het Duitse en het Nederlandse overheidsschuldpapier. Die vlucht drukt de rentes omlaag.

maart 18, 2020

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com