Utrecht, 28 augustus 2018 – KATE Innovations heeft een investering ontvangen via financieringsplatform Voordegroei. Met deze financiële injectie wil KATE Innovations zich in Nederland verder professionaliseren en zich richten op de groei in andere Europese landen.

Het van oorsprong Utrechtse bedrijf is in korte tijd uitgegroeid tot een van de key spelers op het gebied van digitalisering van de commerciële vastgoedsector. KATE Innovations is drie jaar geleden gestart met een taxatie platform. De tools die hiervoor gemaakt zijn, worden steeds breder ingezet binnen het ecosysteem van de commerciële vastgoedmarkt. Hiermee speelt het bedrijf in op de snel veranderende vraag van adviseurs, banken en eigenaren.

Bewezen succesvol
De financiering via Voordegroei biedt KATE de ruimte om de volgende stap te zetten, stelt directeur Erik Schlooz. “Steeds meer vastgoedadviseurs kiezen voor ons taxatieplatform om de processen te digitaliseren en te optimaliseren. Door de lancering van de ‘conflictcheck’, de ‘reporting tool’, het versturen van data via o.a. XBRL en de comparable tool ´Compview’, zijn we in staat aanzienlijke efficiency te realiseren op bestaande processen. Daarnaast zullen wij komende maand de mobiele inspectie tool lanceren, waarmee je via je tablet of smartphone direct gebouwinformatie en foto’s naar het platform kunt versturen. Ook biedt KATE de mogelijkheid om interne en externe data digitaal te koppelen en te analyseren, zodat je altijd de beste inzichten krijgt”.

Sinds de oprichting heeft KATE Innovations een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Naast reeds samen te werken met 5 van de 10 grootste vastgoedadviseurs in Nederland, waaronder de marktleider, weet KATE de eerste stappen te zetten naar andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Schlooz: “Nederland loopt voorop in Europa als het gaat om de digitalisering van de commerciële vastgoedsector, en we zien de Nederlandse markt dan ook als ´best practice´ markt. We kunnen ons platform vrij eenvoudig aanpassen op specifieke wensen van een nieuwe markt. Dit maakt ons flexibel en zorgt voor de schaalbaarheid van mogelijkheden”.

Voordegroei
Voordegroei is een online investeringsplatform dat groei bedrijven en vermogende particulieren aan elkaar verbindt. Particulieren kunnen via Voordegroei leningen verstrekken aan bedrijven die al bewezen succesvol zijn. Dit betekent dat een onderneming moet beschikken over een gezonde cashflow, in de tweede of derde groeifase zit en een investeringsbehoefte heeft van minimaal 250.000 euro. Ondernemingen die een financieringsaanvraag bij Voordegroei doen, worden uitgebreid gescreend door kredietanalisten. Ook begeleiden financieel experts de ondernemers op het gebied van groeifinanciering. Schlooz: “Wij hebben in Voordegroei een partner gevonden waarmee wij onze groei ambitie kunnen waarmaken”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Schlooz, directeur van KATE Innovations:
erikschlooz@kateinnovations.com of 085 773 7037.

Aanbevolen artikelen
“Een ondernemende oplossing voor ons financieringsvraagstuk”

Marketplace Distri verkoopt via Amazon en speelt daarmee in op een groeiende trend: steeds meer bedrijven die online hun producten aanschaffen. Met een financiële injectie van Voordegroei kan het bedrijf nu verder doorstoten.

november 23, 2020
afbeelding
Voordegroei is geaccrediteerd voor de BMKB-C regeling van de overheid

Bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen nu ook bij Voordegroei terecht voor een zogenaamde Borgstellingsregeling Midden en Kleinbedrijf-Corona (BMKB-C). Daarmee krijgt Voordegroei toegang tot overheidsgarantie bij de financiering van bedrijven die door de coronacrisis extra steun nodig hebben.

augustus 26, 2020
Voordegroei ontvangt keurmerk ‘Erkend MKB Financier’ van Stichting MKB Financiering

Voordegroei ontving medio juni 2020 het keurmerk 'Erkend MKB Financier' van Stichting MKB Financiering (SMF). Dit keurmerk is geïntroduceerd om de kwaliteit en transparantie in de financieringsmarkt te bevorderen en de toegang tot kapitaal voor Nederlandse ondernemers te vereenvoudigen.

juni 18, 2020
kuiper
“Bij Voordegroei spreken ze de taal van ondernemers”

Kek BV-oprichter Eric Kuiper leerde dat lenen soms nodig is om te kunnen groeien. Zijn bouw- en interieurbedrijf groeide de afgelopen 10 jaar als een raket. Eric Kuiper moest daardoor iets doen wat hij tot die tijd steeds bewust had vermeden: een lening aanvragen.

mei 26, 2020

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com