Utrecht, 28 augustus 2018 – KATE Innovations heeft een investering ontvangen via financieringsplatform Voordegroei. Met deze financiële injectie wil KATE Innovations zich in Nederland verder professionaliseren en zich richten op de groei in andere Europese landen.

Het van oorsprong Utrechtse bedrijf is in korte tijd uitgegroeid tot een van de key spelers op het gebied van digitalisering van de commerciële vastgoedsector. KATE Innovations is drie jaar geleden gestart met een taxatie platform. De tools die hiervoor gemaakt zijn, worden steeds breder ingezet binnen het ecosysteem van de commerciële vastgoedmarkt. Hiermee speelt het bedrijf in op de snel veranderende vraag van adviseurs, banken en eigenaren.

Bewezen succesvol
De financiering via Voordegroei biedt KATE de ruimte om de volgende stap te zetten, stelt directeur Erik Schlooz. “Steeds meer vastgoedadviseurs kiezen voor ons taxatieplatform om de processen te digitaliseren en te optimaliseren. Door de lancering van de ‘conflictcheck’, de ‘reporting tool’, het versturen van data via o.a. XBRL en de comparable tool ´Compview’, zijn we in staat aanzienlijke efficiency te realiseren op bestaande processen. Daarnaast zullen wij komende maand de mobiele inspectie tool lanceren, waarmee je via je tablet of smartphone direct gebouwinformatie en foto’s naar het platform kunt versturen. Ook biedt KATE de mogelijkheid om interne en externe data digitaal te koppelen en te analyseren, zodat je altijd de beste inzichten krijgt”.

Sinds de oprichting heeft KATE Innovations een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Naast reeds samen te werken met 5 van de 10 grootste vastgoedadviseurs in Nederland, waaronder de marktleider, weet KATE de eerste stappen te zetten naar andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Schlooz: “Nederland loopt voorop in Europa als het gaat om de digitalisering van de commerciële vastgoedsector, en we zien de Nederlandse markt dan ook als ´best practice´ markt. We kunnen ons platform vrij eenvoudig aanpassen op specifieke wensen van een nieuwe markt. Dit maakt ons flexibel en zorgt voor de schaalbaarheid van mogelijkheden”.

Voordegroei
Voordegroei is een online investeringsplatform dat groei bedrijven en vermogende particulieren aan elkaar verbindt. Particulieren kunnen via Voordegroei leningen verstrekken aan bedrijven die al bewezen succesvol zijn. Dit betekent dat een onderneming moet beschikken over een gezonde cashflow, in de tweede of derde groeifase zit en een investeringsbehoefte heeft van minimaal 250.000 euro. Ondernemingen die een financieringsaanvraag bij Voordegroei doen, worden uitgebreid gescreend door kredietanalisten. Ook begeleiden financieel experts de ondernemers op het gebied van groeifinanciering. Schlooz: “Wij hebben in Voordegroei een partner gevonden waarmee wij onze groei ambitie kunnen waarmaken”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Schlooz, directeur van KATE Innovations:
erikschlooz@kateinnovations.com of 085 773 7037.

Aanbevolen artikelen
Met een financiering van Voordegroei wist Rebel Nature een miljoenendeal te sluiten

Met Rebel-Nature produceert Thomas de Waal natuurlijke en duurzaam geproduceerde cosmeticaproducten. Hij heeft net miljoenen euro's geïnvesteerd in de overname van een consumentenmerk. Banken gaven niet thuis. Met Voordegroei kreeg hij de financiering wél voor elkaar.

april 4, 2024
Met het overnamefonds “VoordeAdviseur” kan Sander Spitzers zijn compagnon uitkopen

Zo'n twintig jaar geleden kocht Sander Spitzers zich in bij Aarendonk Advies in IJsselstein. Nu zijn de rollen omgedraaid en gaat zijn compagnon van een welverdiend pensioen genieten. Dankzij het nieuwe overnamefonds van VoordeAdviseur kan Sander haar deel van het bedrijf overnemen.

maart 26, 2024
Hoe Henry Faken met VoordeAdviseur een ander advieskantoor overnam

Voor zelfstandige adviseurs zoals Brink Bedrijfsverzekeringen heeft Voordegroei recent een nieuw leningenfonds opgetuigd, in samenwerking met De Goudse en Nh1816. VoordeAdviseur, heet het initiatief. 'We zien dat veel intermediairs graag zelfstandig willen blijven. Groeien is voor hen een uitdaging.

februari 6, 2024
De Goudse, NH1816 en Voordegroei introduceren een overnamefonds voor advieskantoren

Verzekeringsmaatschappijen De Goudse en Nh1816 bundelen de krachten. Samen met financieringsplatform Voordegroei lanceren ze een fonds voor het intermediair onder de naam: VoordeAdviseur. Veel advieskantoren willen zelfstandig blijven, maar missen daarvoor de financiële middelen. VoordeAdviseur biedt hiervoor nu een oplossing.

oktober 30, 2023

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com