Interview Bart Vemer "Nederland Fintechland"

In IEX profs van juni 2016 werd aandacht besteed aan “Nederland Fintechland”. Onderdeel hiervan was een overzicht van 11 Nederlandse fintechbedrijven die de ”financiële orde uitdagen.”

Voordegroei was een van de elf partijen. Namens Voordegroei was Bart Vemer aanwezig bij de ronde tafel die hierbij gehouden werd.

disruptors

 

Voordegroei brengt investeerders en MKB-bedrijven, die op zoek zijn naar groeifinanciering, bij elkaar. Voordegroei is een uitkomst voor MKB bedrijven die geld nodig hebben en voor investeerders die op zoek zijn een relatief veilig rendement. Voordegroei ontvangt daarvoor 0,84% per jaar.

Op 14 januari dit jaar ging Voordegroei met een ferme gongslag op de beurs live. Medeoprichter en algemeen directeur Bart Vemer ziet volop kansen. “De kredietmarkt van MKB Nederland bedraagt 170 miljard euro. Als wij als sector hiervan maar 10% binnenhalen, dan bedienen wij al een markt van 17 miljard. In de VS is 70% van het MKB buiten de bank gefinancierd, dus de potentie is enorm.”

Vemer verwacht geen problemen om beleggers geïnteresseerd te krijgen. “In Nederland staat 300 miljard spaargeld niets te doen. Wie spaargeld via Voordegroei aan MKB-bedrijven uitleent, kan volgens hem rekenen op een rendement (voor kosten) van 7 tot 8% per jaar. De precieze hoogte van de rente is afhankelijk van de kredietwaardigheid van de kredietnemer. Die kredietanalyse wordt serieus uitgevoerd.

“Daar hebben wij mensen voor die bij bijzonder beheer zaten,” vertelt Vemer. “Zij kijken niet alleen naar het verleden, maar ook naar de toekomst. Onze analyse is minstens zo streng als die van de banken. Onze aanpak is echter wel flexibeler.” Voordegroei heeft inmiddels meer dan een miljoen euro aan leningen geplaatst. De volgende stap is om leningen gebundeld aan te bieden.

Aanbevolen artikelen
Einde tijdperk der negatieve rentes?

Op de financiële markten is het angst die domineert, zo niet paniek. In zulke tijden vluchten beleggers en masse naar de veilige havens. Een ervan is het Duitse en het Nederlandse overheidsschuldpapier. Die vlucht drukt de rentes omlaag.

maart 18, 2020
Steeds meer bedrijven maken groeiambities waar met een lening

Je zult de eerste ondernemer niet zijn die op deze manier z'n ambities financiert. Wat heet! Steeds meer bedrijven vinden hun groeigeld niet langer bij de bank. Zo heeft Voordegroei de afgelopen jaren al bijna 20 miljoen euro verstrekt aan MKB'ers.

februari 4, 2020
Groeibijeenkomst ondernemers

Snelle groei ligt voor veel ondernemers binnen handbereik. Weten hoe? In 2020 organiseert Voordegroei diverse ondernemersbijeenkomsten 'Groei de baas blijven'.

november 13, 2019
De Goudse verstrekt MKB-leningen en neemt belang in Voordegroei

De Goudse Verzekeringen gaat geld beschikbaar stellen voor mkb-leningen via het platform Voordegroei. Ook neemt de verzekeraar een belang van 10% in Voordegroei.

november 11, 2019

Benieuwd naar Voordegroei?

Hoe het werkt

Voordegroei biedt u toegang tot de MKB financieringsmarkt. Samen met u willen wij op een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van het Nederlandse MKB. U verstrekt een lening en ontvangt daarvoor een aantrekkelijke rendement.

Lees meer

Over Voordegroei

Voordegroei heeft de ambitie om het stilstaande geld dat nu op bankrekeningen staat in beweging te brengen. Dat doen wij door het mogelijk te maken om direct te investeren in bedrijven die de kritische startfase overleefd hebben.

Lees meer

Voor investeerders

Investeren in goed gescreende Nederlandse bedrijven levert u een aantrekkelijk rendement op tegen een gematigd risico. Daarnaast helpt u bedrijven te versterken door hen toegang te geven tot kapitaal. U kunt al investeren vanaf €500,-.

Lees meer

Voor ondernemers

Heeft u een goedlopend bedrijf dat financiering nodig heeft om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling? Is behoud van zeggenschap voor u essentieel? Dan bent u het type ondernemer dat wij willen helpen bij het vinden van financiers.

Lees meer

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com