Interview Bart Vemer "Nederland Fintechland"

In IEX profs van juni 2016 werd aandacht besteed aan “Nederland Fintechland”. Onderdeel hiervan was een overzicht van 11 Nederlandse fintechbedrijven die de ”financiële orde uitdagen.”

Voordegroei was een van de elf partijen. Namens Voordegroei was Bart Vemer aanwezig bij de ronde tafel die hierbij gehouden werd.

disruptors

 

Voordegroei brengt investeerders en MKB-bedrijven, die op zoek zijn naar groeifinanciering, bij elkaar. Voordegroei is een uitkomst voor MKB bedrijven die geld nodig hebben en voor investeerders die op zoek zijn een relatief veilig rendement. Voordegroei ontvangt daarvoor 0,84% per jaar.

Op 14 januari dit jaar ging Voordegroei met een ferme gongslag op de beurs live. Medeoprichter en algemeen directeur Bart Vemer ziet volop kansen. “De kredietmarkt van MKB Nederland bedraagt 170 miljard euro. Als wij als sector hiervan maar 10% binnenhalen, dan bedienen wij al een markt van 17 miljard. In de VS is 70% van het MKB buiten de bank gefinancierd, dus de potentie is enorm.”

Vemer verwacht geen problemen om beleggers geïnteresseerd te krijgen. “In Nederland staat 300 miljard spaargeld niets te doen. Wie spaargeld via Voordegroei aan MKB-bedrijven uitleent, kan volgens hem rekenen op een rendement (voor kosten) van 7 tot 8% per jaar. De precieze hoogte van de rente is afhankelijk van de kredietwaardigheid van de kredietnemer. Die kredietanalyse wordt serieus uitgevoerd.

“Daar hebben wij mensen voor die bij bijzonder beheer zaten,” vertelt Vemer. “Zij kijken niet alleen naar het verleden, maar ook naar de toekomst. Onze analyse is minstens zo streng als die van de banken. Onze aanpak is echter wel flexibeler.” Voordegroei heeft inmiddels meer dan een miljoen euro aan leningen geplaatst. De volgende stap is om leningen gebundeld aan te bieden.

Aanbevolen artikelen
Financieringsbehoefte? Kom tijdig met een gedegen plan!

Bedrijven die groeien laten zich niet leiden door de waan van de dag. Zij hebben een duidelijk doel voor ogen, een strategie die ze volgen en die hen verder zal brengen. Een groeistrategie dus, met plannen om dat ambitieuze doel te verwezenlijken. Daarvoor is vrijwel altijd financiering nodig. En die financiering, die regel je op tijd. Voor de groei dus…

augustus 29, 2019
4 redenen om te beleggen in MKB leningen

MKB-leningen horen thuis in elke beleggingsportefeuille. Lees hier het blog van Ivo Feeke met de belangrijkste redenen hiervoor.

augustus 28, 2019
OHV vergroot aandeel in Voordegroei en stapt in markt voor MKB-leningen

OHV, de vermogensbeheerder voor particuliere en institutionele klanten, heeft haar belang in financieringsplatform Voordegroei vergroot tot 50 procent. Hiermee verstevigt het bedrijf de eigen positie in de markt voor MKB-leningen. OHV verwacht dat deze markt van 170 miljard euro de komende jaren stevig blijft doorgroeien.

april 4, 2019
OHV Vermogensbeheer wint Gouden Stier

OHV Vermogensbeheer is uitgeroepen tot beste Vermogensbeheerder van 2018. Wij van Voordegroei zijn trots dat wij met hen samenwerken.

december 4, 2018

Benieuwd naar Voordegroei?

Hoe het werkt

Voordegroei biedt u toegang tot de MKB financieringsmarkt. Samen met u willen wij op een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van het Nederlandse MKB. U verstrekt een lening en ontvangt daarvoor een aantrekkelijke rendement.

Lees meer

Over Voordegroei

Voordegroei heeft de ambitie om het stilstaande geld dat nu op bankrekeningen staat in beweging te brengen. Dat doen wij door het mogelijk te maken om direct te investeren in bedrijven die de kritische startfase overleefd hebben.

Lees meer

Voor investeerders

Investeren in goed gescreende Nederlandse bedrijven levert u een aantrekkelijk rendement op tegen een gematigd risico. Daarnaast helpt u bedrijven te versterken door hen toegang te geven tot kapitaal. U kunt al investeren vanaf €500,-.

Lees meer

Voor ondernemers

Heeft u een goedlopend bedrijf dat financiering nodig heeft om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling? Is behoud van zeggenschap voor u essentieel? Dan bent u het type ondernemer dat wij willen helpen bij het vinden van financiers.

Lees meer

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar