Vera van Kesteren

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Financieringsbehoefte? Kijk tijdig vooruit en zorg voor een gedegen plan!  

 

Bij Voordegroei krijgen we regelmatig aanvragen van ondernemers met een dringende financieringsbehoefte. Bij deze ondernemers is het niet eens meer vijf vóór 12, maar ver na middernacht. De cashflow van het bedrijf is volledig opgedroogd en de ondernemer staat met de rug tegen de muur.  Wij kunnen dan niets meer doen voor de ondernemer, het is dan simpelweg te laat om nog verantwoord te financieren. Voor de ondernemer een vreselijk scenario, want zonder financiering komt het voortbestaan van zijn onderneming gevaar. Hoe voorkom je dit als ondernemer?

Anticipeer op de financieringsbehoefte van jouw bedrijf
Ondernemen is vooruit kijken. Door de waan van de dag heen bezig zijn met de toekomst. Wat moet ik nú doen om ook in de toekomst succesvol te zijn. Dat vraagt veel van ondernemers. Een duidelijke focus, een stip op de horizon. Daar hoort het tijdig nadenken over financiering zeker bij. Als je duidelijk hebt wat je plannen zijn en hoe je die wil verwezenlijken, kan je daar een realistische begroting bij maken. Dan weet je ook tijdig of er vanuit de bedrijfsvoering middelen zijn om de plannen te realiseren, of dat er extern geld voor aangetrokken moet worden.

Financieringsbehoefte vaststellen: zorg voor een gedegen financieel plan
We spreken dagelijks met ondernemers. De mate waarin zij inzicht hebben in de prestaties van hun bedrijf, verschilt enorm. Afgelopen week sprak ik een ondernemer over zijn groeiplannen. Hij had een aantal mogelijke groeiscenario’s voor zijn bedrijf naast elkaar gezet en doorgerekend wat dit betekende voor de prognoses, balans en kasstroom voor de komende periode. Hij had voor elk van de scenario’s de benodigde financiering meegenomen en goed in beeld wat het effect hiervan was op zijn business. Door het opstellen van zo’n gedegen financieel plan kon hij samen met Voordegroei een goede afweging maken wat voor hem op dit moment de beste koers is. Hij weet ook wat de ruimte is om bij te sturen, als het onderweg anders loopt dan verwacht. Deze ondernemer heeft hierdoor de touwtjes in handen en de vrijheid om de financieringsvorm te kiezen die hij wil.

Financieel inzicht als voorwaarde voor succes
Het is een goede voorspeller van toekomstig succes. Ondernemers die hun administratie op orde hebben en precies weten hoe zij er financieel voorstaan. Ondernemers die hun “huishoudboekje” door en door kennen en weten wat de consequentie is van veranderingen in de uitgaven of inkomsten zijn klaar voor groei. Zij weten waar de marges zitten en wat het effect is van het draaien aan een bepaalde knop.
Bedrijven die groeien laten zich niet leiden door de waan van de dag. Zij hebben een duidelijk doel voor ogen, een strategie die ze volgen en die hen verder zal brengen. Een groeistrategie dus, met plannen om dat ambitieuze doel te verwezenlijken. Daarvoor is vrijwel altijd financiering nodig. En die financiering, die regel je op tijd. Voor de groei dus…

Over Voordegroei
Voordegroei is een financieringsplatform gericht op het topsegment van het Nederlandse MKB. Wij bemiddelen in vreemd vermogen voor bestaande MKB bedrijven én in commercieel vastgoed. Wij helpen ondernemers aan de benodigde financiële middelen om hun ambities te realiseren. Voordegroei biedt ondernemers flexibiliteit, zowel in de aflossingsmogelijkheden als in de wijze van financiering. Naast verschillende aflossingsvormen behoort ook een aflossingsvrije periode tot de mogelijkheden. Leningen kunnen zowel openbaar worden geplaatst via de site als onderhands door vermogende particulieren en professionele partijen.

Wij richten ons op bedrijven die minimaal 2 jaar bestaan en de kritische startup fase voorbij zijn. Ondernemers kunnen bij ons terecht met een financieringsbehoefte van minimaal € 250.000,-. Wij financieren op basis van cashflow. Onze benadering is persoonlijk en we kijken verder dan alleen naar de cijfers. Een goed businessplan en een duidelijke strategie zijn voorwaarden. De ondernemer en het verhaal achter de cijfers, vormen een wezenlijk onderdeel van de analyse.

Waarvoor kan een ondernemer bij Voordegroei terecht?
• Werkkapitaal
• Herfinanciering
• Overnamefinanciering
• Groeifinanciering
• Overbruggingskrediet

Daarnaast bemiddelen wij ook in vastgoedfinanciering zoals de aankoop van een bedrijfspand, herfinanciering van bestaand onroerend goed en projectontwikkeling.
Interessant? Wacht dan niet te lang en maak vrijblijvend een afspraak om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen!

Aanbevolen artikelen
Uniek beleggingsfonds met MKB-leningen geïntroduceerd

Voordegroei, OHV en De Goudse introduceren innovatief investeringsproduct: het Fresh Dutch SME Fund. Dit is uniek op de Nederlandse markt, want het is het enige verhandelbare fonds dat zich helemaal richt op MKB-leningen waarin zowel particulieren als professionele partijen kunnen investeren.

januari 18, 2021
“Een ondernemende oplossing voor ons financieringsvraagstuk”

Marketplace Distri verkoopt via Amazon en speelt daarmee in op een groeiende trend: steeds meer bedrijven die online hun producten aanschaffen. Met een financiële injectie van Voordegroei kan het bedrijf nu verder doorstoten.

november 23, 2020
afbeelding
Voordegroei is geaccrediteerd voor de BMKB-C regeling van de overheid

Bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen nu ook bij Voordegroei terecht voor een zogenaamde Borgstellingsregeling Midden en Kleinbedrijf-Corona (BMKB-C). Daarmee krijgt Voordegroei toegang tot overheidsgarantie bij de financiering van bedrijven die door de coronacrisis extra steun nodig hebben.

augustus 26, 2020
Voordegroei ontvangt keurmerk ‘Erkend MKB Financier’ van Stichting MKB Financiering

Voordegroei ontving medio juni 2020 het keurmerk 'Erkend MKB Financier' van Stichting MKB Financiering (SMF). Dit keurmerk is geïntroduceerd om de kwaliteit en transparantie in de financieringsmarkt te bevorderen en de toegang tot kapitaal voor Nederlandse ondernemers te vereenvoudigen.

juni 18, 2020
Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com