Economisch record - Ivo Feeke

Nederland doet het goed!

Ik heb het dan niet over de Olympische Spelen of over het weer deze zomer, want beide zijn toch wat teleurstellend dit jaar. Yuri van Gelder is de meest besproken olympische atleet en dat is niet vanwege zijn sportieve prestaties. Wat mij betreft is dit laatste onderwerp inmiddels wel voldoende besproken.

Uiteraard refereer ik aan de Nederlandse economie, waarbij de cijfers zonnig zijn. Al negen kwartalen op rij groeit de Nederlandse economie en ten opzichte van het tweede kwartaal van 2015 kwam de groei uit op 2,3%, aldus het CBS.

Ook in vergelijking tot andere Europese landen doet Nederland het relatief goed. Onze minister van Economische Zaken benadrukt dat Nederland qua groei behoort tot de economische kopgroep van Europa. Kortom, Nederland doet mee voor de medailles in het economische klassement.

 

Consument blijft terughoudend

Het positieve sentiment zit toch voornamelijk bij de ondernemers op dit moment. De investeringen groeien en het producentenvertrouwen staat op het hoogste niveau in vijf jaar tijd.

Al deze ontwikkelingen zouden er toch toe moeten leiden dat de consumenten in Nederland super positief zouden moeten zijn, maar hier schort het toch wat.

Ondanks dat ook het consumentenvertrouwen sinds februari 2015 bijna onafgebroken positief is geweest steekt dit vertrouwen toch maar bleekjes af tegen de gerealiseerde resultaten. Je zou toch mogen verwachten dat de consumenten inmiddels meer zouden gaan investeren in de Nederlandse economie.

Het rendement op spaarrekeningen is (bijna) negatief, maar toch staat er nog altijd zo’n 300 miljard aan spaargeld geparkeerd! Een investering in Nederlandse bedrijven levert al snel meer op, maar kennelijk is rendement voor veel consumenten van ondergeschikt belang.

 

Beperkte kredietverlening

Daarbij wordt de groei van het Nederlandse bedrijfsleven nog geremd doordat de kredietverlening door de banken nog beperkt is. Als consumenten nou een deel van dat stilstaande geld in het Nederlandse MKB zouden investeren, dan zou de Nederlandse economie voor goud kunnen gaan.

We kunnen er natuurlijk ook gewoon een heerlijke nazomer van maken en lekker geld gaan uitgeven aan Nederlandse producten om onze economie weer een recordkwartaal te bezorgen. Yuri gaf al het goede voorbeeld met een paar Nederlandse biertjes!

Aanbevolen artikelen
Voordegroei ontvangt keurmerk ‘Erkend MKB Financier’ van Stichting MKB Financiering

Voordegroei ontving medio juni 2020 het keurmerk 'Erkend MKB Financier' van Stichting MKB Financiering (SMF). Dit keurmerk is geïntroduceerd om de kwaliteit en transparantie in de financieringsmarkt te bevorderen en de toegang tot kapitaal voor Nederlandse ondernemers te vereenvoudigen.

juni 18, 2020
kuiper
“Bij Voordegroei spreken ze de taal van ondernemers”

Kek BV-oprichter Eric Kuiper leerde dat lenen soms nodig is om te kunnen groeien. Zijn bouw- en interieurbedrijf groeide de afgelopen 10 jaar als een raket. Eric Kuiper moest daardoor iets doen wat hij tot die tijd steeds bewust had vermeden: een lening aanvragen.

mei 26, 2020
Drillster
Waarom online leerplatform Drillster doelbewust koos voor een lening

Internationaliseren kost geld. En dus gaat Drillster in 2018 op zoek naar een manier om die ambitie te financieren. De scale-up kiest voor een lening bij Voordegroei in plaats van risicokapitaal.

mei 4, 2020
Koopt eigen waar, dan helpen wij elkaar

Met Voordegroei hebben we het nieuwe normaal in de armen gesloten. Ondertussen blijven de aandelenbeurzen onrustig en heeft het Nederlandse MKB het erg zwaar.

maart 22, 2020

Benieuwd naar Voordegroei?

Hoe het werkt

Voordegroei biedt u toegang tot de MKB financieringsmarkt. Samen met u willen wij op een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van het Nederlandse MKB. U verstrekt een lening en ontvangt daarvoor een aantrekkelijke rendement.

Lees meer

Over Voordegroei

Voordegroei heeft de ambitie om het stilstaande geld dat nu op bankrekeningen staat in beweging te brengen. Dat doen wij door het mogelijk te maken om direct te investeren in bedrijven die de kritische startfase overleefd hebben.

Lees meer

Voor investeerders

Investeren in goed gescreende Nederlandse bedrijven levert u een aantrekkelijk rendement op tegen een gematigd risico. Daarnaast helpt u bedrijven te versterken door hen toegang te geven tot kapitaal. U kunt al investeren vanaf €500,-.

Lees meer

Voor ondernemers

Heeft u een goedlopend bedrijf dat financiering nodig heeft om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling? Is behoud van zeggenschap voor u essentieel? Dan bent u het type ondernemer dat wij willen helpen bij het vinden van financiers.

Lees meer

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com