P E R S B E R I C H T
Amsterdam, 12 november 2019

De Goudse verstrekt mkb-leningen en neemt belang in Voordegroei

De Goudse Verzekeringen gaat geld beschikbaar stellen voor mkb-leningen via het platform Voordegroei. Ook neemt de verzekeraar een belang van 10% in Voordegroei.

Ondernemers verder helpen
Voordegroei richt zich op geldleningen voor mkb-ondernemers. Het platform bemiddelt tussen de ondernemers enerzijds en vermogende particulieren en professionele investeerders anderzijds. Volgens Pieter de Frel, bestuurslid van De Goudse, vormt de samenwerking met Voordegroei een logische stap voor de verzekeraar. ‘Het is onze missie om ondernemers verder te helpen. Een lening kan een ondernemer in staat stellen te investeren en te groeien, wat niet alleen die ondernemer zelf maar ook de werkgelegenheid een mooie impuls kan geven. Daarnaast vormen de leningen voor ons een prima beleggingsvorm. Wij willen graag betrokken blijven bij de ontwikkelingen van Voordegroei en hebben daarom een belang genomen van 10%.’

Toekomstvast investeren
OHV Vermogensbeheer, dat een meerderheidsbelang heeft in Voordegroei, is blij met de samenwerking met De Goudse. ‘Pensioenfondsen en verzekeraars zijn op zoek naar mogelijkheden om toekomstvast te investeren in ondernemend Nederland. Zij hebben een focus op de langere termijn en zijn bereid hogere bedragen te investeren. De participatie van De Goudse in Voordegroei benadrukt het belang voor partijen om toegang tot deze markt te krijgen’, aldus Erik Bakker, managing partner van OHV.

Nog aantrekkelijkere partij
Ook Vera van Kesteren, managing partner bij Voordegroei, is verheugd over de samenwerking. ‘Voor ondernemers die financiering zoeken, zijn wij nu een nog aantrekkelijkere partij geworden. We hebben het vermogen achter ons om financieringsaanvragen die aan onze criteria voldoen, direct te verstrekken. Daarnaast kunnen we nog scherper in de rente gaan zitten. Het is geweldig dat wij samen met de Goudse kunnen bijdragen aan het waarmaken van ondernemersdromen.’

 


Van links naar rechts: Jan Beekman (De Goudse), Dennis Dannenburg (De Goudse), Erik Bakker (OHV), Harald van Enkhuijzen (OHV), Vera van Kesteren (Voordegroei), Pieter de Frel (De Goudse), Martin van Hage (De Goudse) en Bart Vemer (Voordegroei).

Aanbevolen artikelen
Hoe Henry Faken met VoordeAdviseur een ander advieskantoor overnam

Voor zelfstandige adviseurs zoals Brink Bedrijfsverzekeringen heeft Voordegroei recent een nieuw leningenfonds opgetuigd, in samenwerking met De Goudse en Nh1816. VoordeAdviseur, heet het initiatief. 'We zien dat veel intermediairs graag zelfstandig willen blijven. Groeien is voor hen een uitdaging.

februari 6, 2024
De Goudse, NH1816 en Voordegroei introduceren een overnamefonds voor advieskantoren

Verzekeringsmaatschappijen De Goudse en Nh1816 bundelen de krachten. Samen met financieringsplatform Voordegroei lanceren ze een fonds voor het intermediair onder de naam: VoordeAdviseur. Veel advieskantoren willen zelfstandig blijven, maar missen daarvoor de financiële middelen. VoordeAdviseur biedt hiervoor nu een oplossing.

oktober 30, 2023
Infodation krijgt nieuw onderkomen met financiering van Voordegroei

Met een studiemaat en zijn eigen vriendin begon voor Gerrit Mulder veertien jaar geleden een nieuw ondernemersavontuur. Met een financiering van Voordegroei zet Infodation nu de volgende stap naar verdere groei door de aankoop van een eigen bedrijfspand.

mei 23, 2023
De Goudse wil beleggingen in Nederlands mkb verdriedubbelen

De Goudse Verzekeringen belegt in private debt via Voordegroei, een financieringsplatform voor Nederlandse mkb-bedrijven. "Een zeldzame match", vindt CFRO Pieter de Frel. "Met deze leningen zitten we qua beleggingsbeleid dicht op de ondernemer, maar ook als verzekeraar is dat onze missie.

april 17, 2023

Benieuwd naar Voordegroei?

Hoe het werkt

Voordegroei biedt u toegang tot de MKB financieringsmarkt. Samen met u willen wij op een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van het Nederlandse MKB. U verstrekt een lening en ontvangt daarvoor een aantrekkelijke rendement.

Lees meer

Over Voordegroei

Voordegroei heeft de ambitie om het stilstaande geld dat nu op bankrekeningen staat in beweging te brengen. Dat doen wij door het mogelijk te maken om direct te investeren in bedrijven die de kritische startfase overleefd hebben.

Lees meer

Voor investeerders

Investeren in goed gescreende Nederlandse bedrijven levert u een aantrekkelijk rendement op tegen een gematigd risico. Daarnaast helpt u bedrijven te versterken door hen toegang te geven tot kapitaal. U kunt al investeren vanaf €500,-.

Lees meer

Voor ondernemers

Heeft u een goedlopend bedrijf dat financiering nodig heeft om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling? Is behoud van zeggenschap voor u essentieel? Dan bent u het type ondernemer dat wij willen helpen bij het vinden van financiers.

Lees meer

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com