De belegging van de toekomst - Bart Vemer

Alle aandacht die aan crowdfunding wordt besteed, staat nog niet in verhouding met de geïnvesteerde gelden daarin. Vorig jaar circa 120 miljoen euro; dat is natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat.

Echter iedereen is het er wel over eens dat bepaalde vormen van crowdfunding een grote toekomst tegemoet gaan. Met name de exponentiële groei van crowdlending, het uitlenen van geld aan MKB-ondernemingen toont dit aan.

Crowdlending wordt steeds meer gezien als een aanvulling op de beleggingsportefeuille. In de Verenigde Staten is beleggen in crowdlending al heel gewoon, zowel door professionele partijen als door particulieren beleggers.

 

Beperk het risico

De belangrijkste reden hiervoor is de vooraf afgesproken hoge rente, die veelal per maand uitgekeerd wordt. Dit is ook direct de keerzijde: hoe hoger het rendement, hoe hoger het risico. Verstandig is het dan ook om dit risico zoveel mogelijk te beperken.

Dit kan door alleen te beleggen in zorgvuldig gescreende leningen. Het is essentieel dat de kredietanalyse en zeker ook de monitoring gedurende de looptijd van de lening professioneel uitgevoerd wordt. Bekijk daarom goed hoe uw platform dit geregeld heeft en baseer uw keuze op volledige informatie.

Een andere belangrijke voorwaarde om crowdlending als een serieuze beleggingsoplossing te zien en daadwerkelijk toe te voegen aan uw beleggingsportefeuille is spreiding.

Het is verstandig om niet meer dan 10% van uw belegbaar inkomen in crowdlending te investeren en uw investeringen over verschillende leningen te spreiden.

 

De toekomst

Samenvattend: over een paar jaar zal crowdlending in de meeste beleggingsportefeuilles een plek hebben verworven, hierbij moet u een aantal zaken niet uit het oog verliezen:

  • Beleg enkel in professioneel gescreende leningen.
  • Baseer uw keuze op volledige informatie; uw platform moet dit verschaffen.
  • Spreid uw belegging over verschillende leningen.
  • Beleg maximaal 10% van uw portefeuille in crowdlending.

Alleen op deze manier zal crowdlending de belegging van de toekomst zijn.

Aanbevolen artikelen
Voordegroei ontvangt keurmerk ‘Erkend MKB Financier’ van Stichting MKB Financiering

Voordegroei ontving medio juni 2020 het keurmerk 'Erkend MKB Financier' van Stichting MKB Financiering (SMF). Dit keurmerk is geïntroduceerd om de kwaliteit en transparantie in de financieringsmarkt te bevorderen en de toegang tot kapitaal voor Nederlandse ondernemers te vereenvoudigen.

juni 18, 2020
kuiper
“Bij Voordegroei spreken ze de taal van ondernemers”

Kek BV-oprichter Eric Kuiper leerde dat lenen soms nodig is om te kunnen groeien. Zijn bouw- en interieurbedrijf groeide de afgelopen 10 jaar als een raket. Eric Kuiper moest daardoor iets doen wat hij tot die tijd steeds bewust had vermeden: een lening aanvragen.

mei 26, 2020
Drillster
Waarom online leerplatform Drillster doelbewust koos voor een lening

Internationaliseren kost geld. En dus gaat Drillster in 2018 op zoek naar een manier om die ambitie te financieren. De scale-up kiest voor een lening bij Voordegroei in plaats van risicokapitaal.

mei 4, 2020
Koopt eigen waar, dan helpen wij elkaar

Met Voordegroei hebben we het nieuwe normaal in de armen gesloten. Ondertussen blijven de aandelenbeurzen onrustig en heeft het Nederlandse MKB het erg zwaar.

maart 22, 2020

Benieuwd naar Voordegroei?

Hoe het werkt

Voordegroei biedt u toegang tot de MKB financieringsmarkt. Samen met u willen wij op een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van het Nederlandse MKB. U verstrekt een lening en ontvangt daarvoor een aantrekkelijke rendement.

Lees meer

Over Voordegroei

Voordegroei heeft de ambitie om het stilstaande geld dat nu op bankrekeningen staat in beweging te brengen. Dat doen wij door het mogelijk te maken om direct te investeren in bedrijven die de kritische startfase overleefd hebben.

Lees meer

Voor investeerders

Investeren in goed gescreende Nederlandse bedrijven levert u een aantrekkelijk rendement op tegen een gematigd risico. Daarnaast helpt u bedrijven te versterken door hen toegang te geven tot kapitaal. U kunt al investeren vanaf €500,-.

Lees meer

Voor ondernemers

Heeft u een goedlopend bedrijf dat financiering nodig heeft om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling? Is behoud van zeggenschap voor u essentieel? Dan bent u het type ondernemer dat wij willen helpen bij het vinden van financiers.

Lees meer

Bart Vemer

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com