Vers & Fijn Holding B.V.

In 2016 is Vers & Fijn Benelux B.V. opgericht. Het in Utrecht gevestigde bedrijf verzorgt fijnmazige dag- en nachtdistributie van geconditioneerde levensmiddelen in opdracht van haar klanten in de foodsector in heel Nederland.

De foodmarkt is enorm in ontwikkeling door de groei in buitenhuis consumptie en de opkomst van online bestellen. Foodproducenten willen steeds directer contact met hun zakelijke afnemers en distributie speelt daarin een belangrijk thema. Het aantal horecagelegenheden is enorm gestegen en slimme en duurzame distributieoplossingen in “last mile” bezorging, zijn nog niet doorontwikkeld.  Vers & Fijn is hier succesvol op ingesprongen als ketenregisseur en zorgt voor verduurzaming van de keten en een efficiënter verloop.

De onderneming is in staat geweest de afgelopen jaren het distributienetwerk zowel op de dag als in de nacht te verfijnen door inzet van slimme ICT en bundeling van de geconditioneerde goederenstromen.  Hier wordt de distributie efficiënter wordt uitgevoerd. De inzet van voertuigen met zonnepanelen die de koeling regelen maakt de uitvoering duurzamer.

Klanten van Vers & Fijn zijn bedrijven die zich bezighouden met het produceren, verhandelen, inkopen en distribueren van levensmiddelen, zoals horecabedrijven, restaurants, hotels, bio winkels, supermarkten, poeliers en slagerijen, zorg en scholen. Bekende namen als Multivlaai, Vermaat ( OSP Catering), Anne & Max, GefeliciTAART.nl, Sushi Ran en Restaurant Vandaag behoren tot de klantenkring van Vers & Fijn. Tevens verzorgt Vers & Fijn het project EU-schoolfruit. Dit behelst de inkoop en distributie naar het basis en middelbaar onderwijs om de gezonde levensstijl te bevorderen. De bijdrage in de omzet in het eerste halfjaar van 2019 door schoolfruit bedroeg € 600.000,-.

 Platform VersTrade

De groeimotor van Vers & Fijn is het online foodplatform VersTrade. Het vormt een nieuwe schakel tussen de producent en de horeca. Via dit platform kunnen de producenten, boeren en importeurs hun producten rechtstreeks afzetten naar de zakelijke markt zonder tussen komst van andere schakels en waarbij fijnmazig distributie gebundeld wordt via Vers & Fijn Benelux B.V. Het is een duurzaam initiatief waarbij vraag en aanbod samenkomt via het online foodplatform. Aangezien er geen sprake is van tussenhandel, is VersTrade een kostenbesparende manier van inkopen.

Voor de komende jaren heeft Vers & Fijn duidelijke groeiplannen. Om de gewenste investeringen te kunnen doen, vraagt Vers & Fijn een lening van € 800.000,-. De lening loopt 6 jaar en lost maandelijks lineair af. Vers & Fijn biedt investeerders een rente van 8% op jaarbasis.

Voordegroei heeft deze lening beoordeeld met een “Ruim Voldoende” en een bijbehorende B rating.

De lening kent de volgende zekerheden en voorwaarden:

 • Borgstelling door de ondernemers ter waarde van € 200.000,-
 • Geen dividenduitkering indien de solvabiliteit (EV/TV) bij de geconsolideerde cijfers van V & F Holding B.V. minder dan 35% is
 • De onderliggende vennootschappen worden mede aansprakelijk voor de lening
 • Onderliggende vennootschappen mogen niet worden vervreemd zonder toestemming van Voordegroei B.V.

De belangrijkste bevindingen van Voordegroei zijn:  

 • De ondernemers hebben jarenlange ervaring in de branche en in deze onderneming. De ondernemerskwaliteiten zijn meer dan voldoende voor het succesvol uitbouwen van de business van V & F Holding B.V.
 • De onderneming heeft de afgelopen jaren elk jaar groeiende omzet gehaald. In 2019 is de activiteit VersTrade opgestart, wat tot resultaat heeft gehad dat door de opstartkosten dit jaar negatief wordt afgesloten. Vanaf 2020 zal de Vermaatgroep via VersTrade gaan inkopen, wat een verwachte omzetgroei van € 4,5 mln met zich meebrengt
 • V & F Holding B.V. heeft een sterke marktpositie verworven in haar specifieke marktgebied en een grote en gediversifieerde klantenkring
 • De financiering van € 800.000,- is verantwoord en draagt bij aan de groei van het bedrijf. Met het afgesproken aflossingsschema heeft V & F Holding B.V. voldoende mogelijkheden om verder te groeien en de lening in een verantwoorde periode af te lossen. De exploitatie heeft voldoende buffer om eventuele tegenvallers op te vangen en aan de verplichtingen te blijven voldoen

 In onderstaand informatie memorandum leest u uitgebreide informatie over Vers & Fijn Holding B.V.  Leest u het volledig informatie memorandum, voordat u uw investeringsbeslissing maakt.

Download het volledige informatie memorandum.

€ 800.000,- van € 800.000,-

Informatie over de lening

 • Rente per jaar:8.0%
 • Maanden looptijd:72
 • Risicoklasse:B
 • Aflossingsvorm:Lineair

Ivo Feeke

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com