Mulder Tower Equipment is een familiebedrijf dat wereldwijd actief is de chemie en petrochemie. 

Het bedrijf is in 1997 opgericht door Han Mulder en had in 2018 een omzet van € 9,9 miljoen. Het hoofdkantoor is in Nederland gevestigd en er werken 29 medewerkers bij MTE. Het bedrijf levert al 20 jaar producten en diensten aan de (petro) chemische industrie en heeft langdurige relaties met Shell, Total, Repsol, Petronas en BP.

Eerder heeft MTE voor haar nieuwe business activiteit BRU-Bin een lening via Voordegroei verkregen. BRU-Bin speelt in op de behoefte aan bins (opslagvaten) bij de vaste klantenkring van MTE.

In 2017 en 2018 is MTE flink gegroeid door een toename in opdrachten. Met de recente overname van Zehua Tower Services B.V., is aanvullende expertise verkregen voor onderhoud en service voor olie-, gas en petrochemische installaties tijdens de onderhoudsstops. Hiermee is de installatietak van Shell als klant binnengehaald. Hierdoor stijgt de omzet in 2019 met  € 1,8 miljoen en met € 2,4 miljoen in 2020. Ook de resultaten zullen hiermee een extra impuls krijgen waarmee ook de hogere financieringslasten gerechtvaardigd zijn.

Om de groei te financieren en de pieken in werkkapitaal op te vangen, vraagt MTE een lening van € 500.000,-. De lening loopt 5 jaar. De eerste 12 maanden betaalt MTE uitsluitend rente, vanaf april 2020 wordt naast de maandelijkse rentebetaling ook maandelijks afgelost. MTE biedt investeerders een rente van 7,0% per jaar.

Voordegroei heeft deze lening beoordeeld met een “Goed” en een bijbehorende A-rating.

Als zekerheid voor deze lening geldt een persoonlijke borgstelling van de aandeelhouders J.C. Mulder en P.J.A. Mulder voor elk € 50.000,-. Alle relevante betrokken entiteiten, zijn als kredietnemer mee verbonden en geregistreerd door Voordegroei. Zij zijn daarmee ieder aansprakelijk voor de lening van Voordegroei.

De belangrijkste bevindingen van Voordegroei over deze lening zijn:

  • De ondernemerskwaliteiten achten wij meer dan voldoende voor het verder uitbouwen van de business. De kennis, ervaring en het netwerk van de ondernemers is uniek in de sector;
  • MTE is marktleider in haar segment. Het bedrijf heeft deze positie verworven door de stabiele klantrelaties, de hoge servicegraad en de uitstekende kwaliteit. Het bedrijf gaat voor een duurzame groei in plaats van korte termijn winsten;
  • Naast de bijdrage vanuit de positieve resultaten, is de cashflow goed te managen via de passende afspraken met ING (factoring) en de vaste kern crediteuren;
  • Het toevoegen van Zehua Tower Services gaat direct substantieel bijdragen aan de omzet, cashflow, brutomarge en het resultaat;
  • De aanvullende financiering van € 500.000,- is verantwoord en draagt bij aan de groei van het bedrijf. Met het afgesproken aflossingsschema heeft MTE voldoende mogelijkheden om de verdere groei intern te financieren en de lening in een verantwoorde periode af te lossen.

In onderstaande blokken treft u uitgebreide informatie aan over MTE.  U kunt alle informatie ook lezen in het informatie memorandum.

Download het volledige informatie memorandum.

€ 500.000,- van € 500.000,-

Informatie over de lening

  • Rente per jaar:7.0%
  • Maanden looptijd:60
  • Risicoklasse:A
  • Aflossingsvorm:1e jaar aflossingsvrij, daarna 4 jaar lineair

Vanaf donderdag 28 maart, 10 uur kan geïnvesteerd worden in deze lening.

Meer weten over investeren in MTE? In onderstaande blokken vindt u per onderwerp uitgebreide informatie.

De onderneming

Hier leest u meer over MTE

Lees meer

Groeistrategie

Hier leest u welke groeiambities MTE heeft

Lees meer

De ondernemers

In dit stuk komen de ondernemers en hun kwaliteiten aan bod.

Lees meer

Financiële informatie en risico’s

Hier treft u een toelichting op de cijfers en een omschrijving van de risico's. Daarnaast de winst & verliesprognose, balans en kasstroomberekening van de onderneming.

Lees meer

Ivo Feeke

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar