Rendement

Investeren in het Nederlandse MKB levert een aantrekkelijk verwacht rendement op. Op de site staan per investeringspropositie, de rating en rente vermeld. Deze rating en de daaraan gekoppelde rente, bieden een goede indicatie over de hoogte van het risico van de lening. In de regel geldt dat hoe hoger de rente, hoe hoger ook het risico op wanbetaling.

Maandelijkse rente en aflossing

Bij annuïtaire en lineaire leningen ontvangt u maandelijks rente en aflossing. In het geval van aflossingsvrije leningen, ontvangt u maandelijks rente en wordt de lening aan het einde van de looptijd in zijn geheel in een keer afgelost.

U ontvangt de betaling op de 22e van elke maand. Een overzicht van uw investeringen, maandelijkse rente en eventuele aflossingen vindt u terug in uw persoonlijke omgeving  “Mijn Voordegroei.”

Fiscus

Voor particulieren worden investeringen in MKB-leningen in de basis beschouwd als een belegging waarvan de waarde wordt belast in Box 3 voor de inkomstenbelasting. Het saldo dat u hierbij moet opgeven is de totale waarde van uw investeringen op 1 januari van het belastingjaar. Bent u ondernemer en handelt u via een zakelijk account, dan moet u het geïnvesteerde bedrag als vordering op de balans zetten. De ontvangen rente wordt toegerekend aan het resultaat. Bij IB-ondernemers valt deze in Box 1 en bij BV’s valt dit onder de vennootschapsbelasting. U ontvangt van ons een jaaropgaaf in het eerste kwartaal van het jaar dat u kunt gebruiken bij uw aangifte.

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com