De onderneming

Het bedrijf heeft de sinds oprichting al 12 jaar lang, elk jaar de omzet weten te verhogen en daarbij altijd positieve resultaten behaald.

In de jaren 90 is Kees Meijer samen met zijn broer Wouter vanuit Almelo naar Haarlem verhuisd om een café te gaan runnen. Zij hebben destijds samen Studentencafé “De Koning” zeer succesvol uitgebaat. “De Koning” is een begrip geworden onder studenten in Haarlem. In 2005 hebben zij besloten om het café te verkopen en ieder voor zich een horecazaak te gaan runnen. Voor Kees werd dit strandtent Meijer aan Zee en voor Wouter Restaurant Parck. Beiden zijn inmiddels een begrip in de regio Haarlem.

In de eerste jaren lag de focus van Meijer aan Zee puur op het behalen van omzet uit de verkoop van drank in de strandtent. In 2006 bedroeg de omzet € 200.000,-. Sindsdien heeft Kees de strandtent laten uitgroeien tot een bloeiend horecabedrijf. Het diner en de verhuur van de zalen voor bedrijfsuitjes, vergaderingen en trouwerijen nemen de afgelopen jaren een prominentere rol in. Zo’n 20% van de omzet wordt momenteel gegenereerd door de events, 80% komt nog van particuliere dag gasten. Inmiddels is de evenementenagenda voor 2019 al mooi gevuld.

De omzet van het bedrijf is dit jaar voor het 12e jaar op rij gestegen tot bijna € 1,6 miljoen. In 2018 was de groei voornamelijk toe te schrijven aan de nieuw opgezette cocktailbar op het strand. De winstmarge bedroeg in 2018 ruim 10%, ook een stijging ten opzichte van het jaar ervoor.

Meijer aan Zee onderscheidt zich door de charmante en luxe uitstraling en de aanwezigheid van een strandbar. Vanuit een “bounty”-achtige bar op het strand, worden gasten op het strand bediend. Binnen is de sfeer uniek. Met name in de donkerdere, koude avonden is Meijer aan Zee vaak volgeboekt omdat de sfeer binnen aanvoelt als een skihut. Een gezellige, informele sfeer met goed eten op de kaart. De biefstuk is reeds jaren uitgeroepen tot de beste biefstuk van Zandvoort.


Naast het strandrestaurant Meijer aan Zee ligt het Paviljoen Meijer aan Zee. Het paviljoen ligt direct aan een stukje privé-strand in Zandvoort. Meijer aan Zee verwelkomt jaarlijks tientallen grote en kleine bedrijven voor uiteenlopende activiteiten in en rondom dit sfeervolle strandpaviljoen.

Strandpaviljoen Meijer aan Zee is compleet ingericht voor zowel grote als kleine groepen en beschikt over een eigen bar en verschillende vergaderfaciliteiten. De ruimte is door middel van een flexibele wand kleiner en groter te maken en het is voorzien van alle vergaderfaciliteiten. Dit sfeervolle strandpaviljoen in Zandvoort is zeer geschikt voor een besloten vergadering, teambuilding, training of andere zakelijke bijeenkomst.

Paviljoen Meijer aan zee biedt een binnen- en buitenbar, een sfeervolle veranda, comfortabele loungebanken en een open haard. Voor het terras ligt een bijbehorend privé-strand waar verschillende teambuildingactiviteiten en vergaderbreaks plaats kunnen vinden.

De strandtent is eind oktober afgebroken en wordt nu in een loods in Hillegom onderhouden. De opbouw begint weer in februari en vanaf maart is het paviljoen weer open.
Meijer aan Zee ligt in Zandvoort, bij strandafgang de Favauge. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Amsterdam Beach op de kaart

Zandvoort wordt steeds drukker en er komen meer en meer buitenlandse bezoekers. Mede door de branding “Amsterdam Beach” krijgt Zandvoort een internationaler karakter en komen toeristen vanuit Amsterdam graag een dagje naar Zandvoort. De gemeente heeft ook grootse herontwikkelingsplannen voor de boulevard, wat moet leiden tot meer toerisme.

Ivo Feeke

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar