De onderneming

De stevige marktpositie, het lange trackrecord, de focus op kwaliteit en de hoge servicegraad zijn kenmerkend voor MTE.

 

MTE GROUP BV

MTE Group BV is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in massa overdracht systemen voor de raffinaderij-, petrochemische-, chemische-, gas- en milieumarkt. Ruim 20 jaar geleden is MTE (Mulder Tower Equipment B.V.) opgezet als handelsonderneming gericht op de chemie en petrochemie. Net als vele handelsondernemingen in die tijd, vertegenwoordigde MTE een aantal grotendeels Duitse fabrikanten die apparaten leverden voor chemische en petrochemische bedrijven.

Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke speler in de toelevering aan de chemische industrie met een sterk gediversifieerd aanbod aan producten en diensten. MTE Group heeft een sterk trackrecord opgebouwd bij een indrukwekkende klantenkring, waaronder Shell, Total, Repsol, Petronas en BP. Met deze klanten zijn langdurige contracten afgesloten voor het leveren van een breed scala producten en diensten.

De relaties met klanten vormen de basis voor het succes van MTE. Kwaliteit, scherpe prijstelling en stipte leveringen zijn belangrijke pijlers waarop MTE rust. Van de 10 grootste raffinaderijen in de wereld heeft MTE met 6 raffinaderijen een langdurig contract. Vanaf 2013 is MTE ook meer gericht op de kleinschalige chemie. In deze sector kan MTE lump sum projecten aanbieden.

Wereldwijd contracten met toonaangevende bedrijven:

 

MTE is van handelsonderneming uitgegroeid naar een fabrikant met drie vestigingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oude-Tonge en de productiefaciliteit bevindt zich in Staphorst. Hier vindt de productie plaats van apparaten en vervangingsproducten binnen de chemie en petrochemie.  Engineering, technische specificaties, productie en de installatie van de producten omvatten het MTE programma. Diversificatie is het sleutelwoord.

Om aan de groeiende wereldwijde vraag te voldoen, heeft MTE een distributienetwerk opgezet met distributeurs in Griekenland, Rusland, Maleisië en het Midden-Oosten. Het verkoopkantoor is gevestigd in Barcelona. De komende jaren wil MTE het afzetgebied vergroten en worden er meerdere buitenlandse verkoopkantoren geopend. Het bedrijf behaalde in 2017 een omzet van ruim € 8 miljoen en schrijft zwarte cijfers. Er werken 26 medewerkers bij MTE.

Een mooie stap voorwaarts voor MTE was de verhuizing van Rotterdam naar Oude Tonge in 2015. Met een A-locatie als uitvalsbasis, een volwaardig magazijn en een steeds groter personeelsbestand, is MTE klaar voor verdere groei.

Het familiebedrijf kenmerkt zich door duurzame, stabiele groei. De focus ligt op behoud van zelfstandigheid, waarbij lange termijn successen belangrijker worden geacht dan winsten voor de korte termijn.

Organisatiestructuur MTE Group BV

Het bedrijf bestaat uit vier business units. Deze structuur zorgt ervoor dat de markt goed bediend kan worden en er snel kan worden ingespeeld op de ontwikkelingen in de sector. Door de gekozen structuur kan MTE voldoen aan de ​​hoge kwaliteitsnorm en het vereiste hoge serviceniveau van haar klanten.

MTE produceert systemen en componenten die worden gebruikt in distillatieprocessen en ab- en adsorptie processen. Vloeistoffen en gasstromen worden met elkaar in contact gebracht waardoor massa overdracht plaatsvindt. Er ligt een focus op niche producten ten behoeve van het raffinage proces van raffinaderijen in West-Europa. De producten die MTE produceert worden in vrijwel elke industriële omgeving gebruikt. Bij veel van de opdrachtgevers staat MTE op de lijst van preferred suppliers. Met deze opdrachtgevers zijn veelal meerjarige raamcontracten gesloten.

Catalyst Support

MTE levert binnen de petrochemische industrie draagmateriaal voor catalyst processen. Het product wordt omschreven als ceramic support balls en staat bekend onder de naam Rest-O-cat 55. Het is een nichemarkt waarin MTE in West-Europa een marktaandeel heeft van 55 procent. Aanverwante producten zijn actieve en poreuze toplagen die ook in catalyst processen worden gebruikt. Alle producten worden vanuit de MTE magazijnen geleverd aan de eindklanten.

Process Technology

In Staphorst worden apparaten berekend en geproduceerd voor vloeistof/gas scheidingssystemen. Alle producten zijn custom made. Naast de custom made productie beschikt MTE over een moderne stanserij. Hier worden metalen strips omgezet in cilindrische vormen en verschillende afmetingen. Ook deze producten zijn bestemd voor de klanten in de petrochemie.

MITS – Integrated Turnaround Solutions

In 2014 heeft MTE een montagegroep opgericht voor aan onderhoudsstops (shutdowns) gerelateerde projecten. Tijdens een onderhoudsstop worden fabrieksonderdelen door MTE in- en uitgebouwd. Het betreft echter alleen onderdelen waarin de expertise van MTE voldoende is. In de praktijk betekent dit onderdelen die met gas- en vloeistofscheiding te maken hebben.

MTE is in 2016 begonnen met het bouwen van complete fabriekssecties als turn key project. In 2017 is de eerst fabriekssectie geheel opgeleverd. Een dergelijk project behelst: engineering, inkoop, productie en installatie.

Markt en concurrentie MTE Group

MTE is het enige bedrijf in deze markt dat een productievestiging in de Benelux heeft. MTE heeft in deze markt meer dan 50% marktaandeel en heeft een trackrecord van ruim 20 jaar. Door de opbouw van een grote magazijnvoorraad is MTE in staat om snel binnen Europa te leveren. Met magazijnen in Nederland, Spanje, Rusland en Maleisië kan MTE haar globale klanten overal in de wereld bevoorraden onder specificaties die zijn vastgelegd in de wereldwijde raamcontracten met de belangrijkste klanten. Een van de onderscheidende factoren van MTE is het feit dat zij lokaal produceren. Hierdoor is MTE in staat om te voldoen aan de extreem korte levertijden en de hoge kwaliteit die de klanten in deze markt verwachten.

De andere twee concurrenten zijn weliswaar mondiaal vele malen groter dan MTE, maar dat betekent juist dat MTE de focus kan leggen op projecten die, dankzij haar kleinere organisatie, zeer winstgevend kunnen zijn, terwijl die voor de anderen qua omvang te klein zijn om kostendekkend te zijn.Daarnaast is het “one-stop- shopping” van MTE onderscheidend. MTE heeft alle disciplines in huis: proces engineering, mechanische engineering, productie, testen en installatie. Het voordeel van de klant is dat alles in één hand is en hij slechts één aanspreekpunt heeft.

Nu investeren

Investeer in BRU-Bin

Ivo Feeke

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar