De onderneming

De sterke marktpositie, de gerenommeerde klantenkring, de focus op innovatie en het vakmanschap zijn kenmerkend voor BEKS.

Pieter Beks begon in 2001 met de ontwikkeling van het eerste horizontale ladesysteem. Dit bood een alternatief voor de traditionele rekken tegen de zijwanden van bedrijfswagens. Al vrij snel kwamen hier positieve reacties op en besloot hij het product verder te ontwikkelen.

In augustus 2002 ontwikkelde Pieter in samenwerking met Will Peeters van 3D Company, het systeem verder tot een uniek lichtgewicht ladesysteem voor personen- en bedrijfswagens. In 2003 werd het systeem gepatenteerd en in 2004 werd hierop een Nederlands octrooi verkregen.

Rob van Dinther trad in 2011 toe tot het BEKS-team. Begin 2018 nam hij het bedrijf over van Pieter Beks. Op dit moment bestaat het team uit 19 medewerkers (8 FTE).  BEKS heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke speler op deze groeimarkt. De afgelopen jaren zijn al meer dan 10.000 wagens met een BEKS systeem ingericht. Tot de klantenkring horen andere de ANWB, service- en technische installatiebedrijven, slotenmakers, energiebedrijven, milieubureaus, landmeters, bouwbedrijven, dierenartsen, politie en andere overheden.

“Klanten zijn zo blij dat ze eindelijk overzicht hebben in hun bedrijfswagen. De frustraties die ze iedere dag weer hadden, behoren tot het verleden.”

Het ladesysteem wordt modulair opgebouwd vanaf de vloer met vier breedtes, vier hoogtes en tien dieptes die te combineren zijn. De klant kan hier zelf zijn gewenste indeling bepalen.

Het bedrijf heeft voor de verschillende deelmarkten specifieke oplossingen ontwikkeld.

  • BEKS-for-Vans; BEKS levert via een netwerk van 30 bedrijfswageninrichters, vloerladesystemen voor servicegerichte ondernemingen en zelfstandigen
  • BEKS-for-Vets; BEKS levert via een netwerk van 7 gespecialiseerde bedrijfswageninrichters en 1 groothandel in dierenartsenbenodigdheden, vloerladesystemen voor dierenartsen en aanverwante beroepen
  • BEKS-for-Blue; BEKS levert via een netwerk van 7 gespecialiseerde inbouwbedrijven, specifieke vloerladen en andere systemen aan Politiekorpsen in de Benelux, waaronder vele Belgische zones en het arrestatieteam van de Antwerpse Politie en de inrichting voor voertuigen van de arrestatieteams van de Nederlandse korpsen van onder meer Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
  • BEKS-for-Fleet; BEKS levert deels rechtstreeks en deels via haar netwerk inrichtingen aan eigenaren van grote wagenparken, waaronder de installatiegroep Van Delft, de ANWB en de EnergieWacht Groep.

Kostenbesparing

Bedrijfswagens gaan vaak zwaar beladen op pad. Met als gevolg dat de tank sneller leeg is en onderhoud meer geld kost. Met de bedrijfswageninrichtingen van BEKS, kan de laadruimte volledig worden benut. Het ladesysteem wordt namelijk vanaf de vloer opgebouwd. Het systeem is licht van gewicht en de spullen kunnen zo optimaal mogelijk verdeeld worden over de auto. Hierdoor bespaart de klant brandstof en onderhoudskosten.

Een BEKS ladesysteem weegt gemiddeld 25% minder dan andere systemen. Door het toepassen van een slimme mix van materialen is dit gerealiseerd.

Rob van Dinther:

“Ons ladesysteem is de lichtste bedrijfswageninrichting in de markt. “Met elke 10 kilogram die je minder meeneemt, bespaar je elke 100 kilometer 0,1 liter brandstof. Reken maar uit wat een besparing dat alleen al oplevert. Daarbij mag je in elke lade 100 kilogram aan lading meenemen, mits je alles gelijkmatig verdeeld over het oppervlak. Je bespaart dus niet alleen brandstof doordat het systeem licht van gewicht is, maar ook omdat je minder vaak heen en weer hoeft te rijden naar de zaak om spullen te halen.” 

Nu investeren

Investeer in BEKS

Ivo Feeke

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar

Copyright © 2016 - Voordegroei | Realisatie door internet marketing bureau Goeiezaak.com