De ondernemers

Han Mulder is de oprichter van MTE.

Sinds 1997 heeft hij MTE uitgebouwd naar een toonaangevende speler in de toelevering aan chemie en petrochemie. Han is een gedreven ondernemer met een sterke commerciële drive. De solide klantenbasis en de meerjarige contracten met de grootste petrochemische bedrijven van de wereld zijn de verdiensten van Han. Hij richt zich nu vooral op de verdere groei van MTE, waaronder het openen van buitenlandse verkoopkantoren en de ontwikkeling van nieuwe business.

Han Mulder:

“Na mijn studie werktuigbouwkunde ben ik werkzaam geweest bij een aantal bedrijven. De belangrijkste is ExxonMobil geweest waar ik ongeveer 10 jaar heb gewerkt. Hier heb ik kennis gemaakt met de verschillende aspecten binnen de chemie en petrochemie.

Hoewel de technische kant van een dergelijke onderneming zeer boeiend was, gaf het me toch niet voldoende bevrediging. Via een relatie ben ik bij een kleine handelsonderneming terecht gekomen waar ik voor het eerst commerciële activiteiten kon ontplooien. In combinatie met een stuk techniek heb ik in die fase gevonden wat ik zocht: klanten een technische oplossing bieden en de oplossing verkopen.  Het was tijd voor een eigen onderneming. In een hele korte tijd wist ik een aantal Duitse fabrikanten te overtuigen van mijn plannen om hun producten binnen de chemie en petrochemie in de markt te zetten. Een krediet zonder een serieus business plan, dat ging in die tijd nog. Immers de lokale bankdirecteur wist wat voor een vlees hij in de kuip had en het feit dat ik een verdienstelijke dorpsvoetballer was, bleek voor de plaatselijke Rabobank voldoende garantie.

Met een dosis gezond verstand en grenzeloos optimisme heb ik Mulder Tower Equipment, oftewel MTE opgebouwd. Kennis van de producten en nakomen wat je belooft en vooral hard, heel hard werken. Als je dat volhoudt, dan gaat er een gunfactor in je voordeel spelen.  Mijn kracht is dat ik mij altijd in de gedachte van de klant kan verplaatsen. Op basis daarvan neem ik een besluit. Deze manier van werken probeer ik over te brengen op mijn medewerkers. Dit op mijn eigen informele wijze.

Het MTE van nu ziet er heel anders uit dan in de begin jaren. Ik ben niet langer overal het boegbeeld naar klanten toe. Ik stuur de organisatie aan en geef mijn team erg veel bewegingsvrijheid maar ook veel verantwoordelijkheid. Er moet hard gewerkt worden bij MTE. Low man power met een organisatie die zo plat is als een pannenkoek. Maar ook een club waar je, als je er eenmaal werkt, niet zo snel meer weggaat.”

Johan Mulder is de tweede generatie en is enkele jaren geleden toegetreden tot het familiebedrijf. Het ondernemersbloed zit ook in zijn genen. Na zijn studie aan de TU Delft startte hij met veel succes een online retail bedrijf. Met de groei van MTE, was de overstap naar het familiebedrijf een natuurlijke stap. De dagelijkse leiding van MTE ligt bij Johan.

Johan Mulder:

“Als tweede generatie ondernemer in ons bedrijf ben ik al meer dan tien jaar betrokken bij de dagelijkse gang van zaken bij MTE. In eerste instantie als toeleverancier, daarna als werknemer en uiteindelijk als directeur aandeelhouder. Ondernemen is met de paplepel ingegoten en ik zou dan ook niets anders willen. Het voortzetten en uitbreiden van ons bedrijf is dus een vanzelfsprekende zaak voor mij.  Binnen MTE ben ik verantwoordelijk voor de divisies Process Technology en Integrated Turnaround Solutions. Het uitbreiden en vercommercialiseren van kennis is voor deze divisies van groot belang en daar geef ik veel aandacht aan.

Mijn missie is dan ook om van MTE een uitvoerende kennispartner te maken; een bedrijf waar onze klanten blind op kunnen vertrouwen bij het oplossen van proces technische en mechanische uitdagingen.

Mijn sterke kanten zijn het organiseren en uitvoeren van projecten die vaak onhaalbaar lijken en het erkennen van mijn zwakke kanten, waardoor ik andere mensen taken kan laten uitvoeren met een beter resultaat dan wanneer ik het zelf zou doen.  Het succes van ons bedrijf meet ik af aan zowel het financiële resultaat als aan het plezier waarmee onze medewerkers naar ons bedrijf komen. Binnen de MTE BRU-Bin divisie ben ik verantwoordelijk voor het ontwerp, optimalisatie en de productie van de BRU-Bins.  Door de beschikbaarheid over een assortiment van ruim 10.000 artikelen op voorraad, een uitstekend pakket van diensten en toewijding door onze ervaren, vakkundige medewerkers, maken wij onze naam als betrouwbare en servicegerichte partner graag waar!”

Nu investeren

Investeer in MTE

Ivo Feeke

Oprichter

Heeft u vragen?

Ons team staat voor u klaar